De route langs de Mark moet je echt een keer gefietst hebben

Nieuws

24 jan 2020
Toerismeclubs fuseren tot De Baronie

De toeristische verenigingen Toerisme De Baronie van Gilze en Rijen en Toerisme Alphen-Chaam gaan fuseren. Onder de nieuwe naam Toerisme De Baronie – met als ondertitel Toerisme De Baronie in Brabant – gaan ze verder. Doel: ‘Beleef Brabant’ uitdragen.

06 nov 2019
Kennisbijeenkomst Toerisme De Baronie over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Toerisme De Baronie organiseert regelmatig bijeenkomsten voor haar leden. Dit keer werd er een presentatie gegeven door Hans Schouw en Liesbeth Mijnsbergen van Sigma Personeelsdiensten bij De Hof van Gilze. Het was een nuttige en leerzame avond voor de leden!

29 okt 2019
Inspirerende bijeenkomst bij Smaak Lokaal in Rijen

Toerisme De Baronie organiseert regelmatig bijeenkomsten voor haar leden. Dit keer werd er een lezing gegeven door Wouter Verkerk over gastheerschap bij Smaak Lokaal in Rijen. Het was een inspirerende en gezellige avond voor verschillende ondernemers uit de regio!

08 jul 2019
Grootse plannen bij Minicamping Wilgenweide

Familie van de Avoird beheert al jarenlang een prachtige minicamping. We spraken met Lilian van de Avoird en haar dochter Vera. Vera heeft grootse plannen. Ze gaan op een stuk grond van ca. 200m2 een zorgboerderij bouwen. De ruimte is er niets voor niets en ze willen deze graag nuttig besteden.

12 jun 2019
Ontdekkingstocht met de huifkar!

50 mensen in een huifkar? Voor Luke Geerts uit Gilze is het gewoon. De leden van Toerisme De Baronie en de gasten van Toerisme Alphen-Chaam kwamen dinsdagavond 11 juni bij elkaar om de mogelijkheden te verkennen bij andere leden om in de toekomst elkaar te promoten bij de toerist.

30 apr 2019
Succesvolle foldermarkt bij De BijenBoerderij

Maandag 29 april organiseerde ondernemersvereniging Toerisme De Baronie de eerste foldermarkt bij De BijenBoerderij in Strijbeek. De bijeenkomst vond plaats op de bovenverdieping met een mooi uitzicht over het Markdal. Het was een bescheiden opkomst, de sfeer gemoedelijk.

23 apr 2019
Opening Herinneringsroute gemeente Gilze en Rijen

Dinsdag 23 april is de Herinneringsroute van de gemeente Gilze en Rijen geopend door burgemeester Boelhouwer bij de kerk in Molenschot. De route is initiatief van Heemkring Molenheide, als onderdeel van 75 jaar Bevrijding Gilze en Rijen.

04 apr 2019
Voorlichting over het Chaamse Bos

De komende jaren gaat er veel veranderen in het Chaamse Bos. Mark en Leij heeft Staatsbosbeheer en de gemeentes Alphen-Chaam, Gilze en Rijen bereid gevonden uit te leggen wat al deze veranderingen inhouden. Deze vindt plaats op woensdag 17 april om 20.00 uur in Bellevue, Dorpsstraat 27 in Chaam. De avond is toegankelijk voor alle belangstellenden.

25 mrt 2019
Toerisme De Baronie-rustpunt in Molenschot

In Molenschot aan de Raakeindse Kerkweg, in de buurt van pluktuin Amélior, is het tweede Toerisme De Baronie-rustpunt gerealiseerd. Vanaf hier kijk je uit op de pluktuin – die ’s zomers prachtig in bloei staat – en uitgestrekte landerijen, waar onder andere oliehoudende gewassen geteeld worden.

11 mrt 2019
Nieuw: ommetje Blok en Broek in Hulten!

Vrijdag 8 maart is onder grote belangstelling ‘Ommetje Blok en Broek’ van Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) bij restaurant Stad Parijs in Hulten geopend. Het ommetje kwam tot stand in samenwerking tussen NLGR, gemeente Gilze en Rijen en Belangenvereniging Hulten iDOP. Wethouder Aletta van der Veen van gemeente Gilze en Rijen onthulde het welkomstbord van het ommetje.

07 mrt 2019
Toerisme De Baronie standhouder op wandel- en fietsbeurs

Toerisme De Baronie was een van de standhouders op de wandel- en fietsbeurs in Gent (2 en 3 februari) en Utrecht (1,2 en 3 maart). Dit keer deelden we samen met andere Brabantse toeristische regio’s de stand van Visit Brabant. De beurs trok meer dan 40.000 recreatieve wandelaars en fietsers. Ook de Toerisme De Baronie-stand werd bezocht door honderden enthousiaste bezoekers. We kijken terug op twee geslaagde beursedities!

27 feb 2019
Inspirerende ledenbijeenkomst Toerisme De Baronie

Maandag 25 februari organiseerde ondernemersvereniging Toerisme De Baronie haar jaarlijkse ledenbijeenkomst bij Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg. De opkomst was goed en de sfeer gemoedelijk. De bijeenkomst bestond uit twee delen. Een formeel gedeelte (jaarverslag 2018, bestuursverkiezing en jaarplan 2019) en een informele workshop ‘Samenwerken begint met willen’, onder leiding van Gabrina kikkert, redacteur evenementen bij Omroep Brabant.

22 nov 2018
Inspirerende Toerisme De Baronie-bijeenkomst over social media

Maandag 19 november organiseerde Toerisme De Baronie voor haar leden een inspiratiebijeenkomst over social media bij Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg. De opkomst en sfeer waren uitstekend, zo’n veertig geïnteresseerden waren aanwezig. Behalve onze eigen leden, sloten diverse bedrijven van Toerisme Alphen-Chaam aan. Koen Joosen van Mosquito marketing uit Etten-Leur gaf de aanwezige ondernemers interessante marketingtips in de vorm van een interactieve sessie.

08 nov 2018
Waardevolle Toerisme De Baronie-kennisbijeenkomst bedrijfsovername familiekring

Op 5 november organiseerde ondernemersvereniging Toerisme De Baronie exclusief voor haar leden een kennisbijeenkomst over bedrijfsovername in de familiekring. Een bedrijf overdoen aan een van je kinderen of een bedrijf van je ouders overnemen, dat doe je niet zomaar. De adviseurs van het advies- en accountantskantoor Schipper gaven de aanwezige ondernemers tips voor het omzeilen van de vele valkuilen.

18 okt 2018
Het eerste Toerisme De Baronie-rustpunt is feestelijk geopend!

Op donderdag 18 oktober verzorgde wethouder Aletta van der Veen onder grote belangstelling de feestelijke opening van het eerste Toerisme De Baronie-rustpunt. Dit is te vinden in de driehoek Horst en Alphensebaan in Gilze. Toerisme De Baronie-voorzitter Ted van der Lee gaf de aftrap van deze bijzondere mijlpaal. 

16 jul 2018
Toerisme De Baronie geeft Toerisme De Baronie-arrangement weg!

Afgelopen maart was ondernemersvereniging Toerisme De Baronie vertegenwoordigd op de fiets- en wandelbeurs in Utrecht. Bezoekers konden toen meedoen aan een prijsvraag, waarmee een exclusief Toerisme De Baronie-arrangement gewonnen kon worden. Uit de vele inzendingen werden Lilean en Marcel Lucassen uit Limburg als dé gelukkige winnaars getrokken!

23 mei 2018
Leerzame bijeenkomst nieuwe privacywet AVG

Dinsdagavond 22 mei was er een leerzame bijeenkomst van Toerisme De Baronie over de nieuwe privacywet AVG bij museum De Looierij in Dongen. Deze werd verzorgd door de Schipper Groep en Sigma Personeelsdiensten uit Rijen.

20 mei 2018
25 jaar museum ‘Dè wascht en strèkt’ in Gilze

Wij feliciteren Joke en Bert Timmermans met het 25-jarig bestaan van het museum ‘Dè wascht en strèkt’ in Gilze.

17 mei 2018
Van Boxel Tweewielers uit Gilze nieuw lid van Toerisme De Baronie

Met trots melden we dat van Boxel Tweewielers uit Gilze, is aangesloten bij ondernemersvereniging Toerisme De Baronie. Van harte welkom bij Toerisme De Baronie!

06 apr 2018
Landgoed De Hoevens uit Alphen nieuw lid van Toerisme De Baronie

Met trots melden we dat Landgoed De Hoevens uit Alphen, is aangesloten bij ondernemersvereniging Toerisme De Baronie. Van harte welkom bij Toerisme De Baronie!

19 mrt 2018
Drukbezochte ledenbijeenkomst Toerisme De Baronie

Dinsdag 13 maart organiseerde ondernemersvereniging Toerisme De Baronie haar jaarlijkse ledenbijeenkomst bij Van der Valk in Gilze. De opkomst was goed en de sfeer was gemoedelijk. We zijn een jaar verder na de oprichting van de vereniging. Er is veel werk verzet en we kijken terug op een succesvol 2017. En nu met z’n allen – bestuur én leden – op volle kracht vooruit en ons verder professionaliseren in 2018!

16 mrt 2018
‘Ommetje Leemkuilen’ in Gilze opgeknapt

Vrijwilligers hebben er hard aan gewerkt. Vanmiddag heropende Aletta van der Veen het Ommetje Leemkuilen bij de Steenfabriek in Gilze. De Natuur- en landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) heeft de wandel-ommetjes van 5 km in het buitengebied bedacht en met de steun van de gemeente Gilze en Rijen en Brabantse Milieu Federatie aangelegd.

06 mrt 2018
Succesvolle beursdeelname Toerisme De Baronie aan fiets- en wandelbeurs in Utrecht

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 maart stond Toerisme De Baronie met een stand op de fiets- en wandelbeurs in de jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs sloot perfect aan op het toeristische aanbod van onze leden en de doelstellingen van Toerisme De Baronie. Het was een ideale gelegenheid om ons aanbod aan een groot en geïnteresseerd publiek uit heel Nederland te presenteren. Ruim 41.000 bezoekers bezochten de fiets- en wandelbeurs.

18 jan 2018
Toerisme De Baronie-inspiratietoer naar Zeeland

16 januari reisden we met een bus vol enthousiaste Toerlezjoerders af naar Zeeland. Daar stond ons een geheel verzorgde dag te wachten, aangeboden door founding partner Schipper Groep, waarvoor onze dank. De belangrijkste doelen van deze toer waren verbinding tussen Zeeuwse en Brabantse leisure-ondernemers, kennisuitwisseling en inspiratie. We werden onder andere meegenomen in de ontdekkingsreis van het Zeeuwse DNA en geïnformeerd over het internationale project PROFIT.

27 dec 2017
Fundament van Toerisme De Baronie is gelegd, op naar 2018!

2 juni 2017 werd ondernemersvereniging Toerisme De Baronie formeel opgericht. Circa 60 leisure-ondernemers uit de regio sloten zich toen direct aan. “We kijken terug op een goed jaar, waarin veel werk is verzet achter de schermen en een stevig fundament is gelegd voor een solide organisatie voor toerisme en recreatie. Toerisme De Baronie is inmiddels een dikke stip op de Brabantse kaart, die verder reikt dan alleen de gemeente Gilze en Rijen, daar zijn we heel trots op. Ook het ledenaantal groeit gestaag verder, de teller staat vandaag op zo’n 75”, vertelt voorzitter Ted van der Lee.

11 dec 2017
Escape room Villa BreTil uit Rijen lid van Toerisme De Baronie!

Henny Pluer en Mariska v/d Bruggen tonen met trots het Toerlejzoere-schildje, dat binnenkort op de gevel van hun escape room wordt bevestigd. Van harte welkom bij onze ondernemersvereniging!

20 nov 2017
Museum De Looierij uit Dongen wordt ook lid van Toerisme De Baronie!

Voorzitter Rinus Krijnen toont met trots het Toerisme De Baronie-schildje, dat binnenkort op de gevel van het prachtige monumentale pand wordt bevestigd. Van harte welkom bij onze ondernemersvereniging!

10 nov 2017
Routes in Brabant Symposium in de Hall of Fame in Tilburg

Donderdag 9 november organiseerden Visit Brabant en het Routebureau Brabant het eerste Routes in Brabant Symposium in de Hall of Fame in Tilburg. Met als doel de bezoeker te inspireren op het gebied van routes en routeontwikkeling in Brabant en hier meer uit te halen.

07 nov 2017
Gemeenteraad keurt begroting 2018 goed!

Het college van B&W van gemeente Gilze en Rijen diende het voorstel in om structureel te participeren in Toerisme De Baronie. Door jaarlijks 35% van de inkomsten uit de toeristenbelasting te bestemmen voor Toerisme De Baronie. Dit voorstel is op 6 november j.l. door de gemeenteraad goedgekeurd.

12 okt 2017
Toerisme De Baronie nieuwe partner van Vitaal Leisure Landschap

Samen staan we sterk, bundelen we krachten en bieden we bezoekers een bourgondische beleving.

10 okt 2017
Toerisme De Baronie wordt steeds meer zichtbaar in de regio

Het Toerisme De Baronie-bestuur heeft de afgelopen weken al diverse leden verblijdt met Toerisme De Baronie-gevelbordjes. Het is belangrijk dat Toerisme De Baronie zichtbaar wordt in de regio en de toerist weet waar hij kan toerlezjoeren.

07 sep 2017
Toerisme De Baronie zet nieuwe stap met eigen schildje

Een nieuwe stap in de verspreiding van Toerisme De Baronie bij café ’t Engeltje aan de Schoolstraat in Molenschot. Het nagenoeg voltallige bestuur van de stichting die toerisme in de brede regio een zwieper wil geven was erbij toen wethouder Rolph Dols met eigenaar Carlo van Engelen het eerste van zeventig schildjes ophing.

21 aug 2017
Het Gils Museum is geopend

De afgelopen jaren verrees in de achtertuin van Huub en Marlies Quirijnen, aan de Oranjestraat 31, ’t Gils Museum. Tientallen jaren zijn (bouw)materialen en ornamenten verzameld en gered van de sloop. Ieder voorwerp is met veel liefde in het museum verwerkt en heeft een eigen verhaal.

10 jul 2017
Zomereditie Uit en Thuiskrant VVV Breda

De zomereditie van de Uit en Thuis krant van VVV Breda is weer uit, boordevol leuke uitjes en evenementen!

04 jul 2017
Samenwerkingsovereenkomst Booking Brabant getekend

Op 3 juli ondertekenden Ted van der Lee, bestuurslid Toerisme De Baronie, en Heidi van Dijke van Booking Brabant formeel de samenwerkingsovereenkomst voor een boekingsmodule. Het hoofddoel van ondernemersvereniging Toerisme De Baronie is om meer toeristen te trekken, die vaker komen, langer blijven en meer besteden.

23 jun 2017
Slotbijeenkomst Slow Leisure

Donderdag 22 juni pitchten derdejaarsstudenten van de NHTV in de locatie van De Groene Muze hun plannen op het gebied van ‘Slow Leisure’ aan twaalf ondernemers uit de regio. De pitches waren over het algemeen prikkelend en vernieuwend.

15 jun 2017
Inspiratiesessie met Toerisme De Baronie-ondernemers in De Efteling

Dinsdag 13 juni bezochten we met zo’n veertig Toerisme De Baronie-ondernemers een boeiende inspiratiesessie bij De Efteling. De eerste van de reeks inspiratiesessies, exclusief voor leden, georganiseerd door ondernemersvereniging Toerisme De Baronie.

18 mei 2017
Opening ’t Gils Museum

Na jaren bouwen wordt zondag 25 juni ’t Gils Museum, van Huub en Marlies Quirijnen, in Gilze officieel geopend voor genodigden. Na deze datum gaat het museum open voor het publiek.

22 apr 2017
Inspirerende aftrap Landgoed De Groene Kamer

Op 20 april vond in De Groene Muze in Stadsbos013 de aftrap plaats van Landgoed De Groene Kamer. Genodigden werden bijgepraat over de plannen met het landgoed en het plan van aanpak. Na jaren van voorbereiding is het nu tijd voor de doorontwikkeling van Landgoed De Groene Kamer.

21 apr 2017
Doe mee met de Hoos & Hitte Contest

En win tot wel € 5000,- met jouw idee! Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap (VLL) organiseert De Hoos & Hitte Contest.

21 apr 2017
Nieuw in Speelbos Gilze: de reuzenstoel

In Speelbos Gilze werd op paasmaandag de opening van het buitenspeelseizoen gevierd met onder meer de onthulling van een nieuw speeltoestel: de ‘reuzenstoel’.

20 apr 2017
Stem op De Hoevens, finalist Brabantse Stijlprijs

Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Voor de Brabantse Stijlprijs 2017 gaat de provincie op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen.

10 apr 2017
Deel van verbreding Bels Lijntje is gereed

Op vrijdag 7 april is het eerste deel van de verbreding van het Bels Lijntje gereed gekomen. Het fietspad is verbreed van 2 naar 3,5 meter en het is uitgevoerd in rood asfalt.