Nieuw voor de wandelaars: volg het Oranje-Nassaupad

Foto: Joyce Marijnissen en Theo Donkers van Toerisme De Baronie bij de nieuwe banier voor de dertien informatiepunten in en rond Gilze en Rijen en Alphen-Chaam. Bron Berry van der Heijden.

BN/DeStem 27 mei 2020 – Berry van der Heijden.

 

Hé, pssst. Vanaf 1 juni kan het. In alle rust één of meerdere etappes wandelen van het Oranje-Nassaupad in de regio van Breda tot Tilburg. Of het lang rustig blijft nadat Toerisme De Baronie de route op de 13 nieuwe infopunten bekendmaakt?

Alweer een route, denkt u misschien. Inderdaad, maar wel een heel mooie in zeven etappes van circa 18 tot 20 kilometer. Liefst 135 kilometer visueel snoepen voor de sportieve wandelaar langs monumenten, weidse dreven, prachtige beekdalen, uitgestrekte bosgebieden, landgoederen, moderne architectuur. En een snufje cultuur rondom de Oranje-Nassaus. Want die hebben veel meer achtergelaten in de regio dan de meesten weten.

,,Het is de mooiste route die ik ken”, zegt fanatiek wandelaar Theo Donkers uit Gilze. Vermeld dient dat Donkers ook secretaris is van Toerisme De Baronie en een van de samenstellers van het Oranje-Nassaupad. ,,Maar toch”, zegt hij. ,,Zelfs ik heb prachtige ontdekkingen gedaan.” Of dat nou op de Regte Heide bij Tilburg is, de beekdalen in Alphen, het Mastbos of de bossen van Dorst of Chaam.

,,De naam Oranje-Nassau is verbonden aan Breda natuurlijk”, zeggen Theo Donkers en Joyce Marijnissen. De laatste is in dienst na de fusie van de toeristische organisaties van Gilze en Rijen en Alphen-Chaam. ,,Maar zoveel meer is verbonden aan de Oranjes zoals landgoederen in de regio, het kasteeltje in Tilburg en kamp Rijen.”

Circa 150 ondernemers uit de wijde regio hebben zich aangesloten bij Toerisme De Baronie om samen meer bestedingen te genereren in de regio. De route is maar één van de lekkere hapjes die dagjesmensen en gasten van de vele campings, hotels en B&B’s krijgen voorgeschoteld. Fietsen, de wandelrondjes of ommetjes van circa 5 kilometer tot een bezoek aan een bierbrouwer, pannenkoekenrestaurant, golfbaan, museum, speeltuin, café, casino of outdoor.

Vanaf 1 juni is het wandelpakket te koop op dertien nieuwe infopunten in Gilze, Rijen, Molenschot, Alphen, Chaam, Riel, Strijbeek en Galder. Meestal zijn ze gevestigd in horecagelegenheden of rustpunten, waar een infotafel met folders is en de gastheer of -vrouw als gids dient.

De infopunten zijn herkenbaar aan de speciaal ontworpen witte banier met groene letters. De precieze locaties zijn te vinden op de vernieuwde website Toerisme De Baronie. Ook is daar de 52 pagina’s dikke brochure van dit seizoen te vinden.

Lees het bericht online op BN/DeStem

 

 

 

Terug naar nieuws