Nieuw: ommetje Blok en Broek in Hulten!

Vrijdag 8 maart is onder grote belangstelling ‘Ommetje Blok en Broek’ van Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) bij restaurant Stad Parijs in Hulten geopend. Het ommetje van 4,7 km kwam tot stand in samenwerking tussen NLGR, gemeente Gilze en Rijen en Belangenvereniging Hulten iDOP. Wethouder Aletta van der Veen van gemeente Gilze en Rijen onthulde het welkomstbord van het ommetje.

Blok en Broek
Het ommetje is vernoemd naar ‘Het Blok’, het bosgebied ten zuiden van Hulten, en ‘Het Broek’, het agrarische landschap aan de noordkant van het dorp. Het ommetje start vanaf Stad Parijs en voert je, na het oversteken van de drukke Rijksweg (N282), door het groene buitengebied van Hulten en Rijen.

Behalve bos en landerijen, kent het gebied een rijke historie. De sporen van de Tweede Wereldoorlog zijn nog altijd zichtbaar in ‘Het Blok’. Een oude bunker, restanten van schuilplaatsen voor mensen die hier werkten en munitieopslagplaatsen, herinneren je aan de oorlogstijd. Ook spot je met een beetje geluk een kerk- of steenuil onderweg. De inwoners van Hulten zijn namelijk erg gastvrij voor deze uiltjes.

De folder van het ommetje is verkrijgbaar bij restaurant Stad Parijs, Rijksweg 6 in Hulten of hier direct te downloaden.