Inspirerende ledenbijeenkomst Toerisme De Baronie

Maandag 25 februari organiseerde ondernemersvereniging Toerisme De Baronie haar jaarlijkse ledenbijeenkomst bij Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg. De opkomst was goed en de sfeer gemoedelijk. De bijeenkomst bestond uit twee delen. Een formeel gedeelte (jaarverslag 2018, bestuursverkiezing en jaarplan 2019) en een informele workshop ‘Samenwerken begint met willen’, onder leiding van Gabrina kikkert, redacteur evenementen bij Omroep Brabant.

Jaarverslag 2018 ‘Met volle kracht vooruit’
Afgelopen jaar is er veel bereikt, waarop we trots kunnen zijn. Toerisme De Baronie is meer zichtbaar geworden in de regio, het eerste rustpunt is geopend, inspirerende bijeenkomsten zijn geweest en de fusie met Toerisme Alphen-Chaam staat op stapel. Ook werken we regionaal steeds meer samen.

Jaarplan 2019 ‘Samenwerking en verbinding’
Samenwerking en verbinding, met andere partijen, maar vooral tussen onze leden, zijn de belangrijkste speerpunten voor 2019. Elkaar beter leren kennen is de basis van elke samenwerking. Samen sta je sterker en kun je de toerist meer bieden. “Zie elkaar als collega en beveel elkaar aan bij de toerist”, aldus Theo Donkers, secretaris Toerisme De Baronie. Samen maak je het verschil.

Workshop ‘Samenwerken begint met willen’
Het tweede deel betrof een inspirerende workshop, waarin Gabrina Kikkert onze leden uitdaagde om te gaan speeddaten. Voordat er werd gedatet, vertelde Carlo van Engelen, eigenaar van café-feesterij ’t Engeltje over de succesvolle ondernemerssamenwerking in Molenschot. Het Toerisme De Baronie-speeddaten bestond uit twee rondes. Ronde een: zoek iemand op die je al kent, leer hem/haar kennen en onderzoek hoe je kunt samenwerken en ronde twee: hetzelfde als ronde 1, maar dan met iemand die je nog niet kent. De leden zochten elkaar op en kwamen tot verrassende verbindingen, waarvan een aantal met de groep werd gedeeld. Dit smaakt naar meer. Gabrina: “Als je iets wil, dan kan bijna alles.”