Ommetje Leemkuilen opgeknapt

Vrijwilligers hebben er hard aan gewerkt. Vanmiddag heropende Aletta van der Veen in de druilige regen ‘Ommetje Leemkuilen’ bij de Steenfabriek in Gilze. De Natuur- en landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) heeft de ommetjes van ± 5 km in het buitengebied bedacht en met de steun van de gemeente Gilze en Rijen en Brabantse Milieu Federatie aangelegd.

Ommetjes zijn korte wandelingen, die net buiten het dorp starten en eindigen. Ze voeren langs zandpaden en herstelde oude paden die door het agrarische cultuurlandschap gaan. Het landschap wordt hierdoor toegankelijker voor de bewoners en oude zandpaden, landschapselementen en cultuurhistorische elementen blijven beter behouden. In onze Toerisme De Baronie-regio zijn diverse ommetjes te vinden, kijk onder EROPUIT > Wandelen op de website.

Ommetje Leemkuilen (6.1 km)
Start ommetje: café De Hooikar, Alphensweg 14a in Gilze
Afstand: 6,1 km

Bij de startlocatie kun je parkeren en een gratis folder meenemen. Ontdek het groene buitengebied van Gilze. Door de landerijen wandel je onder andere langs de prachtig gerestaureerde Steenfabriek, landgoed Altena en schapenboerderij De Schaepsdyck. Breng ook eens een bezoek aan de boerderijwinkel van de Schaepsdyck, waar allerlei streekproducten te koop zijn.

Download de route