Van links naar rechts: Joerie Minses (burgemeester gemeente Alphen-Chaam), Aletta van der Veen (wethouder gemeente Gilze-Rijen), Theo Donkers (secretaris van Toerisme De Baronie en Lammert Westra (voorzitter van Toerisme De Baronie) bij het Ossengoor in Chaam.

Samenwerkingsovereenkomst met gemeente Gilze-Rijen en gemeente Alphen-Chaam

Vrijdag 4 september jl. ondertekenden ondernemersvereniging Toerisme De Baronie en de gemeenten Alphen-Chaam en Gilze en Rijen een samenwerkingsovereenkomst. Als positief gevolg van de fusie tussen Toerisme Alphen-Chaam en Toerlezjoere eerder dit jaar.

Ondertekening op historische grond
Na een hartelijke ontvangst bij de Steengroeve liepen alle partijen over de pas aangelegde Fietsallee door de Chaamse Bossen richting het Ossengoor. Midden op het kruispunt van de Oude Maastrichtse Baan en het Geuzenpad – historische grond – werd stilgestaan om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Het Geuzenpad namelijk was een oud kerkpad uit de tijd van de Reformatie, tussen de kerken van Gilze en Chaam. En de Oude Maastrichtse Baan was een eeuwenoude handelsroute tussen Dordrecht en Maastricht. Tegenwoordig is het de gemeentegrens tussen Alphen-Chaam en Gilze en Rijen.

Boost toerisme en lokale werkgelegenheid
Met deze langdurige samenwerking wordt niet alleen het toerisme bevorderd, maar ook de lokale werkgelegenheid krijgt een boost. Wat weer een gunstig effect heeft op de leefbaarheid in de gemeenten. Het belang van toerisme is groot. Jaarlijks zorgt het in de gemeenten Alphen-Chaam en Gilze en Rijen voor een economische impuls van ruim 40 miljoen. Alle betrokken partijen zijn dan ook trots op deze mooie samenwerking en kijken met enthousiasme naar de toekomst.

 

 

Terug naar nieuws