Snelste stijger Fietsstad 2022: Gemeente Alphen-Chaam!

Snelste stijger in de verkiezing Fietsstad 2022

Fietsers hebben gestemd en 0p 31 oktober 2021 sloot de enquête voor Fietsstad 2022. En ja hoor, gemeente Alphen-Chaam is in de prijzen gevallen! Op maandag 4 april j.l. werd deze gemeente dan ook in het zonnetje gezet. Wethouder van Raak van de Gemeente Alpen-Chaam nam samen met Wethouder Van Deelen van de Gemeente Scherpenzeel en Fietsersbond directeur Esther van Garderen de prijs voor de Snelste stijger in de verkiezing Fietsstad 2022 in ontvangst bij Het Chaamsche Wapen in Chaam.

Wat vinden de fietsers van Gemeente Alphen-Chaam

Wat sterk naar voren komt uit het onderzoek is dat in de gemeente Alphen-Chaam de fietsers weinig conflicten tussen automobilisten ervaren. Dat waardeert de fietser en dat zie je terug in de cijfers. Of we ook de titel Fietsstad 2022 in ontvangst mogen nemen, maakt de fietsersbond bekend op donderdag 2 juni 2022 tijdens het Nationaal Fietscongres. Dan zijn ook de volledige resultaten per gemeente te vinden op www.fietsstad.nl.

Onze favorieten

Ken je onze favoriete fietsroutes al? De meerdaagse en grensoverschrijdende route 7 bijzondere grensgevallen is zeker de moeite waard om te gaan fietsen. En ken je de Fietsallee al? We nodigen je graag uit om deze omgeving op de fiets te komen ontdekken, lekker op ’t gemakske. Combineer dit met een overnachting in een van de gastvrije accommodaties en geniet van het bourgondische Brabant. Veel plezier en toerlezjoeren maar!

 

Terug naar nieuws