Genieten met de fiets

Belevingsroute De Fietsallee

Handelsroute komt tot leven
Wist je dat er eeuwenlang een handelsroute van Breda naar Maastricht liep? Diverse goederen uit Holland kwamen aan op de Ginnekenmarkt in Breda en vanaf daar vertrok men in konvooi richting Maastricht. Deze handelsroute liep dwars door de Chaamse bossen! Nu is het daar heerlijk toeven, maar toen was het een gevaarlijke plek voor handelslui door de vele struikrovers en andere gevaren op de route. Tijdens een tocht over de Fietsallee komt dit avontuur weer tot leven, laat je verrassen!

Handelsroute- en Picknicktafel spel
Al fietsend kom je onderweg allerlei informatie tegen over het prachtige bosrijke gebied, de landgoederen en andere interessante bezienswaardigheden. En wil je echt spannende avonturen beleven? Ontdek het handelsroute- en picknicktafel spel. Bij de picknick tafel probeer je jouw handelsvoorraad volledig in tact te houden of houd je in ieder geval meer over dan je tegenspelers! Lukt het jou deze route ongeschonden te overleven?

Geniet van een hapje en drankje in de buurt
Op de 45 km lange fietsroute kom je tien horecagelegenheden tegen met terras, waar het goed toeven is. Bij vijf daarvan is er een leuke spaaractie voor kinderen. Verzamel vijf stickers bij onderstaande horecagelegenheden en plak deze op de folder. Bij een vol stickervel, krijg je een leuke verrassing! Wij wensen je veel plezier samen op de fiets. Wil je je ervaring delen met ons? Laat het ons dan weten via Facebook of Instagram.

Alphen
Taverne Bij Ons Thuis

Chaam
Brasserie Smokkelstrand
De Steengroeve
Huis ten Bosch Chaam

Gilze
De Hooikar

Wist je dat?
Deze fietsroute een pareltje voor elke fiets- en natuurliefhebber is. De Fietsallee is breed, strak als een laken en grotendeels autovrij. Hij slingert langs én door de grootste aaneengesloten bosgebieden van Brabant. Onderweg kom je interessante hotspots tegen en diverse bankjes om even te rusten. De hotspots die je zeker gezien moet hebben, vind je terug in de folder. Geniet onderweg van een heerlijke kop koffie of een lekkere lunch. Gastvrije horeca is altijd in de buurt.

 

 Gratis af te halen bij onze infopunten.

Fietsroute van 45 km

De folder is gratis af te halen bij onze infopunten in de regio. Hierin vind je de fietsroute en de hotspots langs de route die je zeker gezien moet hebben! Ook is er een folder met speluitleg en een spaarkaart. Verzamel bij vijf horecagelegenheden alle dieren voor een leuke verrassing.

Sporenzoeker App

De fietsroute ‘De Fietsallee – Hier zijn wij!’ is te volgen via de Sporenzoeker app (handig voor op de fiets). Deze app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play. Heb je een op- of aanmerking over de app voor ons? Laat het ons weten via [email protected]. Liever de folder downloaden en uitprinten? Dat kan natuurlijk ook. Veel wandel- en fietsplezier!