Genieten met de fiets

De Fietsallee – Hier zijn wij!

Welkom op de Fietsallee
Deze fietsroute is een pareltje voor elke fiets- en natuurliefhebber. De Fietsallee is breed, strak als een laken en grotendeels autovrij. Hij slingert langs en door de grootste aaneengesloten bosgebieden van Brabant en brengt je van Breda naar het Bels Lijntje in Alphen. Je fietst over rustige landweggetjes of over vrij liggende fietspaden. Die voeren je langs historische landgoederen, Brabants boerenland en door authentieke dorpjes. Kom 45 kilometer lang genieten!

Hier zijn wij!
Wij zijn trots op onze regio en dat laten we zien! Deze folder vertelt je over interessante punten waar je langsfietst. Onderweg kom je diverse bankjes tegen om even te rusten. De belangrijkste rustplekken staan op de kaart aangeduid. En snak je naar een kop koffie of een lekkere lunch? Gastvrije horeca is altijd in de buurt. Hier zijn wij!

Leuk weetje
Wist je dat de fietsallee tot begin de 19e eeuw een drukke handelsroute was tussen Breda en Maastricht? De goederen werden meestal in groepen vervoerd, vanwege de vele overvallen en berovingen onderweg. Een gevaarlijke handelsroute dus!

Hotspots langs de route

• Proef de sfeer van weleer op de Landgoederen Hondsdonk, Valkenberg en Annevill(tussen Chaam en Ulvenhout): deze prachtige eeuwenoude landgoederen hebben een zeer rijke flora en fauna. Mogelijk startpunt: Hondsdonkseweg 5 in Ulvenhout.

• Verbaas je bij de geheimzinnige grafheuvels nabij Alphen, die dateren uit de bronstijd. Van recentere datum zijn de Willibrorduskapel aan de Maastrichtsebaan en de oude Steenfabriek van Gilze.

• Wordt geboeid door aangrijpende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

• Schuif aan op een van de terrassen onderweg of onder de bomen in Gilze of Alphen, twee van de oudste dorpen van Brabant.

Nog meer zien? Andere interessante hotspots vind je terug in de folder.
Liever de digitale versie? Download hem hier.

 


Koop nu de routefolder

Fietsroute van 45 km

In de folder vind je de handige kaart met de fietsrouteknooppunten en zie je een overzicht van de hotspots in de omgeving die je echt gezien moet hebben!

De routefolder is te verkrijgen voor € 2,- bij de infopunten in de regio.


Sporenzoeker App

De fietsroute ‘De Fietsallee – Hier zijn wij!’ is te vinden op de Sporenzoeker app en is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.