Grootse plannen bij Minicamping Wilgenweide

We spraken met Lilean van der Avoird en haar dochter Vera. 

Familie van de Avoird beheert al jarenlang een prachtige minicamping. Dochter Vera heeft grootse plannen. Ze gaan op een stuk grond van ca. 200m2 een zorgboerderij bouwen. De ruimte is er niets voor niets en ze willen deze graag nuttig besteden.

De nieuwe zorgboerderij wil de mogelijkheid bieden om cliënten met een beperking hier deel te kunnen laten nemen aan een dagbestedingsprogramma. Zo kunnen ze hier komen genieten van de dieren en ook meehelpen in de moestuin. Het sociale aspect vindt de familie hierbij heel belangrijk.

Daarnaast wil Vera een streekwinkel gaan maken met een verrijdbare wand/kast. De toerist en mensen uit de omgeving zijn dan welkom om producten te komen kopen in bepaalde perioden. In de winterperiode kan de kast weer voor andere dingen gebruikt worden.

De zorgboerderij zal niet alleen een dagbestedingsprogramma en streekwinkel bieden maar ook wil Vera een Bed & Breakfast creëren, dat ook in de winter open is. In eerste instantie vier tweepersoonskamers. De Bed & Breakfast is een aanvulling op de camping, zodat gezinnen naast het kamperen ook in de Bed & Breakfast kunnen logeren! Zelf vind Vera  het mooi om zich te richten op gezinnen met een gehandicapt kind. Dankzij de combinatie van zorgboerderij en Bed & Breakfast kunnen zij ook de ouders ontlasten tijdens het verblijf. Maar natuurlijk is iedereen hier welkom. De wens is om volgend jaar juni open te gaan.

Foto: Vera met haar vriend Dave.

Bekijk voor meer informatie de pagina van ‘Minicamping Wilgenweide‘.