Toerisme De Baronie-rustpunt in Molenschot

Foto: Michel Klop Fotografie.

In Molenschot aan de Raakeindse Kerkweg vind je een Toerisme De Baronie-rustpunt. Vanaf hier kijk je uit op uitgestrekte landerijen, waarop in de loop van het jaar onder andere oliehoudende gewassen geteeld worden. Die aangevuld worden met gras-, kruiden- en bloemenranden; granen, peulvruchten als lupine. Goed voor de biodiversiteit! Heb je een verrekijker? Dan zie je aan de horizon een boerderij met een mestvergister. De boer levert melk en vlees, vergist de mest, hergebruikt de warmte, wekt energie op en verbetert met het restproduct de bodem.

QR-code
Ook dit Toerisme De Baronie-punt is voorzien van een QR-code. Via deze code kun je meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de historie, natuur, horeca en recreatie in het gebied en de directe omgeving. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is een speciaal doe-bord met vragen ontwikkeld. De antwoorden op de vragen kun je via de QR-code vinden op de website van Toerisme De Baronie.

Netwerk
De rustpunten passen in de plannen van Toerisme De Baronie om een compleet netwerk van herkenbare en hoogwaardige Toerisme De Baronie-rustpunten te ontwikkelen in de regio tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. De rustpunten komen op markante plaatsen, aan fietsroutes en met een fraai uitzicht. Plekken dus waar je even tot rust kunt komen en geniet van de omgeving. Waar je een waterfles kunt vullen en interessante informatie over de omgeving krijgt. Maar ook waar de kinderen iets leuks kunnen doen.

Lees meer over het dit Toerisme De Baronie-rustpunt.