Dwalen door de natuur en het verleden

Laat je betoveren in de herfst! De bomen veranderen in een schitterend kleurenpalet van rood, oranje en geel. In bossen, parken en landschappen zie je warme en levendige herfstkleuren. Het is het perfecte moment om samen te gaan wandelen en te genieten van de mooie natuur. Hou je naast natuur ook erg van cultuur? Dit gebied kent een rijke geschiedenis. Wist je dat je hier de oorsprong van de Oranje-Nassaus terugvindt? Ontdek het allemaal in de Baronie!

Struinen door groen

In de Baronie zijn mooie wandelroutes uitgezet. Ontdek Het Oranje-Nassau Pad en geniet van de prachtige Regte Heide, de Smokkelroute en de eeuwenoude Landgoederen. Bewegen is sowieso goed, maar nog leuker is het als je het kunt combineren met kunst, historie en Brabantse gastvrijheid. Trek die wandelschoenen aan en ga op pad in het verrassende Brabant!

Dwalen door het verleden

Breng naast je wandeling ook eens een bezoek aan één van de musea in de Baronie. Ontdek Traditiekamer Vliegbasis Gilze-Rijen, Museum de Looierij in Dongen, het Streekmuseum in Alphen of in de buitenlucht Schijnvliegveld De Kiek in Riel. Wist je dat je in het Stedelijk Museum in Breda meer komt te weten over de rijke geschiedenis van de Oranje-Nassaus? Wandel TIP: Meerdaagse wandelroute Het Oranje-Nassau Pad.

Brabantse gastvrijheid

Ben je een echte fijnproever en hou je van gezellig tafelen met een goed glas wijn erbij? Niks is lekkerder dan na een wandeling bij te komen bij een van de vele, sfeervolle restaurants in de buurt. In Brabant weten ze wel wat bourgondisch genieten is!

Hou van ’t goeie leven

Je vindt ons in het groene hart tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. In deze streek houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois. Ga eens shoppen in Breda of ontdek de enclaves in België en ga meerdere keren de grens over. Geniet van een dagje Efteling of Beekse Bergen. In De Baronie is het allemáál dichtbij!

“In deze streek houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois.”

Langer blijven in de Baronie?

Krijg je niet genoeg van de Baronie? Blijf dan wat langer in de regio en boek een verblijf in de buurt. Kies je voor een knusse B&B of liever voor een luxe hotel? Bij onze gastvrije logeeradressen ben je van harte welkom. We wensen je een fijn verblijf!