Treed in de voetsporen van de Oranje-Nassaus en beleef grenzeloos mooi Brabant

Meerdaagse wandelroute in de Baronie en Kempen

Ontdek de geheimen van verrassend Brabant in een meerdaagse wandelvakantie, genaamd ‘Het Oranje-Nassau pad’. Voor de sportieve wandelaar met interesse in cultuur, een mooie wandeltocht die je meeneemt door gevarieerde en prachtige natuurlandschappen. Je komt langs historische en aansprekende steden, gezellige dorpen en het grensgebied met enclaves en het smokkelverleden. De wandeltocht bestaat uit totaal zeven dagetappes met een totaallengte van 143 km, door het gebied Breda, de Belgische grens en Tilburg. Desgewenst zijn de etappes op te delen in twee delen. Begin- en eindpunten zijn met OV of met de speciale taxi shuttle bereikbaar. Deze tocht is goed te combineren met een verblijf in de buurt en er zijn voldoende horecagelegenheden onderweg te vinden. Een mooie reden om hier wat langer te verblijven.

Aaneengesloten wandelavontuur en routekeuze
Liever geen zeven dagen wandelen? Er zijn ook routes van 5 dagen ‘Kempenlus’ of 4 dagen ‘Baronielus’.

Geschiedenis van de Oranje-Nassaus in regio
Voor degene die nieuwsgierig is naar de Oranje-Nassaus in de regio is hier veel geschiedenis, meer dan menigeen weet. Hun invloed en bourgondische levensstijl zijn nog altijd zichtbaar in onze streek. Denk aan militaire bolwerken, kastelen, kerken, landhuizen, parken, bossen, boerderijen en natuurlijk het goeie Brabantse leven. Deze hebben we deels verwerkt in de wandelfolders.

Wandelpin van Het Oranje-Nassau Pad
Wist je dat er ook een speciale wandelpin is van Het Oranje-Nassau Pad? Hoe leuk is dat voor op je rugzak!

Te koop bij infopunten
De bundel met de acht routefolders is te koop voor € 8,95 bij de infopunten in de regio. En bij Thuis Hapers in Gilze.

Online verkrijgbaar via wandel.nl
Koop de wandelbundel met de 8 routefolders online op wandel.nl voor € 8,95. Exclusief € 2,30 verzendkosten.

 

Bestel hem hier

 

Let op: Heb je nog een oudere versie liggen van Het Oranje-Nassau Pad? De routes zijn begin 2023 herzien en herdrukt. Ga voor de meest actuele routes naar de Sporenzoeker app. Na aankoop van de wandelbundel vind je de toegangscode op de binnenkant van de omslag.

 


Bestel wandelbundel “Het Oranje-Nassau Pad”

Zeven dagetappes met een totaallengte van 143 km

De wandelbundel bestaat uit 8 folders in een handig formaat. Bij iedere wandeling vind je een plattegrond met de wandelknooppunten (tenzij anders aangegeven), de beschrijvingen van de routes en de bezienswaardigheden in de omgeving.

De wandelbundel is te verkrijgen bij de infopunten in de regio voor € 8,95 of bestel hem online via wandel.nl (excl. € 2,30 verzendkosten).


Sporenzoeker App

Na aankoop van de wandelbundel vind je op de omslag de toegangscode voor de wandelroutes van Het Oranje-Nassau Pad op de Sporenzoeker App incl. de GPX-bestanden. Hierop staat de meest actuele versie van de routes. De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.