Museum De Looierij

Weet jij hoe leerlooiers vroeger leefden en werkten? Van koe tot leer; techniek en mens in een gebouw dat looien ademt. Ontdek het bij museum De Looierij in Dongen, hier gaat een wereld voor je open. Veel gehoorde reacties van bezoekers zijn dan ook: “Tjonge, ik wist niet dat hier zoiets moois is…”

De Looierij is meer dan een museum. Regelmatig zijn er exposities te zien, worden er kinderactiviteiten georganiseerd en zijn er vanaf De Looierij themawandelingen (met of zonder gids). Een aanrader is bijvoorbeeld een wandeling over het Broederpad, dat het leven en de geschiedenis van de Dongense Broeders in beeld brengt.

Dwaal door de boeiende expositie Dongen, van NUL tot NU op de Pantoffelzolder, vertoef in een sfeervolle omgeving bij de zandverstuiving en verblijf, mijmerend of gezellig kletsend, zittend op de oude looiputten in het riante museumcafé. Een museum dat je ook in ’t Nieuwe Nathuis diverse malen per jaar verrast met een andere wisselexpositie.

Openingstijden
Woensdag t/m zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur. In vakanties gelden ruimere openingstijden. Bekijk de actuele openingstijden hier.

 

Museum De Looierij
Kerkstraat 33
5101 BB Dongen
t. 016 238 71 94
delooierij.nl