Sportief bezig zijn in de Baronie

Gelegen tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens, vind je de prachtige groene streek De Baronie. Dé ideale omgeving voor fietsers, golfers, mountainbikers, ruiters en wandelaars om lekker sportief bezig te zijn. Ontdek de mooiste routes, bewonder de natuur of sla een balletje op één van de fraaie golfbanen. Even op adem komen? Geniet van een heerlijk hapje en drankje in de buurt of verblijf bij een van onze gastvrije logeeradressen. Hou van ’t goeie leven!

Eindeloos veel fiets- en wandelplezier

In de Baronie kun je naar hartenlust wandelen. Ontdek onze acht favoriete wandelroutes van de ‘Top 8 mooiste wandelingen’. Ben je een fanatieke wandelaar? Dan dagen we je uit om de meerdaagse wandelroute ‘Het Oranje-Nassau Pad’ te lopen. Liever deze streek op de fiets verkennen? Beleef de nieuwste fietsroute ‘De Fietsallee’, een oude handelsroute komt weer tot leven! Of trap langs en over de grens van Nederland en België met de ‘7 bijzondere grensgevallen’. TIP: Download de Sporenzoeker app.

Ontspannen golfen in de Baronie

Of je nu een doorgewinterde golfer bent of net begint met deze sport, we nodigen je van harte uit om je passie voor golf te ontdekken in de Baronie. Geniet van de Brabantse gezelligheid bij Golfpark Weilenseind en ontdek de uitdagende golfbaan. Begin je net met golf? Hier kun je onder begeleiding het golfspel nog beter onder de knie krijgen. Bij Golfclub Princenbosch geniet je van de mooie natuur en de stilte en kun je in alle rust ontspannen golfen.

Beleef het plezier van paardrijden

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring samen met je paard? De prachtige regio van de Baronie wacht op je! Ontdek de Chaamse bossen, de Loonse en Drunense Duinen, de perfecte omgeving voor onvergetelijke paardrij avonturen. Wist je dat er ook logeeradressen zijn voor jou en je paard? Zo kunnen jullie samen nog langer genieten in de mooie natuur.

“In deze streek houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois.”

Leef je uit met uitdagende Mountainbike routes

Mountainbikefanaten halen hun hart op in de Baronie. Het heuvelachtige landschap, met de vele bochtjes, van de Alphense bossen en Boswachterij Dorst, vormen een uitdagend parcours. Wist je dat volgens de kenners onder ons de MTB-route in de Seterse Heuvels van Dorst zelfs bij de beste routes van Nederland hoort? (bron: MTBroutes.nl).