Langs de Mark naar België en dwalen over de Strijbeekse Heide (20,5 km)

Etappe 7 van Het Oranje-Nassau Pad neemt je mee door de betoverende natuur! Je wandelt door het prachtige beekdal van riviertje De Mark en misschien spot je in dit gebied de ijsvogel wel. Je passeert de grens in Meersel-Dreef en kunt hier bij de Lourdesgrot een kaarsje opsteken. Dwaal verder over de Strijbeekse Heide en geniet van dit unieke natuurgebied met zijn spannende smokkelverleden.

Op zoek naar troost tussen Ulvenhout en Chaam

Ook Lizanne Croonen van Wandel.nl wilde dit bijzondere gebied ontdekken en liep voor ons etappe 7 van Het Oranje-Nassau Pad. Ze deelde haar ervaringen in een mooi blog. Benieuwd naar haar verhaal?

Loop het hele Oranje-Nassau Pad

Als sportieve wandelaar met interesse in cultuur, geniet je tijdens deze meerdaagse wandeltocht van gevarieerde en prachtige natuurlandschappen. Je komt langs historische en aansprekende steden, gezellige dorpen en het grensgebied met enclaves en het smokkelverleden. De wandeltocht bestaat uit totaal zeven dagetappes met een totaallengte van 143 km, in het groene gebied tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens.

Langer blijven in de Baronie?

Wil je meerdere etappes lopen? Dan is deze wandeltocht goed te combineren met een verblijf in de buurt. Kies je voor een knusse B&B, een luxe hotel of verblijf je liever op een Minicamping? Bij onze gastvrije logeeradressen ben je van harte welkom. Ook aan tussenstops op de route ontbreekt het niet. Tussen het wandelen door, geniet je op de vele terrasjes van heerlijke streekproducten en de Brabantse gezelligheid!

“In deze streek houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois.”

Hou van ’t goeie leven

Je vindt ons in het groene hart tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. In deze streek houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois. Combineer het wandelen met allerlei leuke uitstapjes in de buurt. Ga eens shoppen in Breda, bezoek het Natuurmuseum in Tilburg of ontdek de enclaves in België en passeer de grens meerdere keren. Geniet van een dagje Efteling of Beekse Bergen. In De Baronie is het allemaal dichtbij!

Fijne wandelvakantie!