Laden Evenementen

Lezing Paul Faes: Vliegveld de Heidebloem

  maandag 25 oktober 2021
  20:00 - 22:00 uur
   Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen

In de week dat Dongen haar bevrijding (77 jaar geleden) herdenkt, past de lezing door Paul Faes goed. Kort na het begin van de Tweede Wereldoorlog legt de bezetter Fliegerhorst Gilze-Rijen aan. In de wijde omgeving wordt ondersteunende infrastructuur voor deze luchtmachtbasis gebouwd. Zo leggen de Duitsers, op veilige afstand van de Fliegerhorst, in de bossen van De Loonse en Drunense Duinen, een enorm munitiedepot aan. Vandaag de dag staat het depot bekend als de MASt. Een ander voorbeeld van de infrastructuur is noodvliegveld Heidebloem, dat tussen Tilburg en Dongen in het landschap verschijnt. Paul Faes uit Tilburg heeft onderzoek gedaan naar dit vliegveld. Tijdens deze lezing worden de resultaten van onderzoek naar het explosieve einde van de MASt en het vergeten noodvliegveld Heidebloem gepresenteerd.

In de Wazerweijen nummer 161 is ook een artikel te lezen geschreven door Paul over dit onderwerp. De Wazerweijen is te koop in museum de Looierij of bij de Bruna.

Voor de lezing is geen CTB (CoronaToegangsBewijs) nodig.  Mocht je gebruik maken van de horeca van de Cammeleur (in Grand Café of van de bediening van het Grandcafé) zijn we ertoe gehouden je te vragen om een CTB met daarbij behorende ID-verificatie. In dat geval verzoeken wij je vriendelijk je identiteitsbewijs en een schriftelijke verklaring of QR-code op uw mobiel, als vaccinatiebewijs te tonen.

De lezing is voor leden gratis te bezoeken, Niet leden betalen € 2,=.

 

De Cammeleur
Hoge Ham 126, 5104 JK Dongen

Lezing Paul Faes: Vliegveld de Heidebloem

 

 

 

 

ma. 1 juli 2024 t/m za. 31 augustus 2024
De BIJleefroute!
wo. 10 juli 2024 t/m za. 17 augustus 2024
Summer Bar | Baarle Outdoor
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
zo. 7 juli 2024 t/m zo. 6 oktober 2024
Lustwarande – ark De Oude Warande