Fiets het Bels Lijntje over de grens van Nederland naar België

Hou jij ook zo van de natuur, rust en ruimte? Dan is De Baronie de perfecte streek om te onthaasten en te genieten van ’t goeie leven. Fiets het Bels Lijntje, beleef het voormalig (spoorweg)verleden tussen Turnhout en Tilburg. Het lijntje is op Nederlands grondgebied 22 km lang en je fietst in het Belgische deel een mooie route van 8 km. Actief bezig zijn is sowieso prettig, maar nog leuker is het als je dit kunt combineren met cultuur, natuur, kunst, historie en Brabantse gastvrijheid. Trek erop uit met de fiets en laat je verrassen!

Fiets het Bels Lijntje

Vroeger fungeerde het Bels Lijntje als belangrijke verbinding tussen Tilburg en Turnhout, nu kun je hier heerlijk fietsen door prachtig groen. Al fietsend over de voormalige spoorverbinding verken je het grensland, cultuurhistorie, verhalen en kun je heerlijk culinair genieten. Wat dacht je van een portie lekkere Belgische friet!

Perfecte uitvalbasis

De Baronie? Dat is de perfecte regio om te onthaasten en te genieten van ’t goeie leven. Van fietsen of wandelen en op het gemakje genieten van een lekker hapje en drankje op een gezellig terras. Breng een bezoek aan Breda, Tilburg of Antwerpen en steek meerdere keren de grens over in Baarle-Nassau. Of wat dacht je van De Efteling of Safaripark Beekse Bergen? In De Baronie is het allemáál dichtbij.

“In deze streek houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois.”

Meerdaags genieten van grenzeloos fietsen

Met deze grensoverschrijdende fietsroute trek je er enkele dagen op uit en ontdek je elk hoekje van dit fietsparadijs. Met zeven themalussen, met elk een eigen verhaal, trap je langs en over de grens van Nederland en België en ontdek je talloze culinaire, culturele en groene pareltjes in dit prachtige grensgebied.
Je kunt vertrekken vanwaar je wilt. Het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk van Nederland en België brengt je weer bij jouw beginpunt.

Langer blijven in de Baronie?

Blijf overnachten en geniet nog langer van deze mooie en veelzijdige streek. In de Baronie vind je een ruime keus aan gastvrije overnachtingslocaties om hier een nachtje te slapen of voor een langer verblijf. Kies je voor een knusse bed and breakfast, voor een luxe hotel of ga je liever kamperen? Het kan hier allemaal. Onze logeeradressen zijn voorzien van alle gemakken, bekijk het overzicht hier. Boek nu dan ook snel jouw fietsvakantie!

Herkomst beeldmateriaal: Bedrijfsfotografie Brabant, Visit Baarle, Toerisme & UiT Turnhout, Slashley Photography, Erfgoed Noorderkempen en Japplemedia (Wikipedia).