Laden Evenementen

Lustwarande: Eartheaters in Stadsbos013 in Tilburg

  zondag 27 augustus 2023 t/m zondag 22 oktober 2023
  10:00 - 17:00 uur
   Lustwarande

De Eartheaters zijn een indrukwekkende kunstinstallatie te vinden in Lustwarande, een prachtig openluchtmuseum gelegen in de bosrijke omgeving van Tilburg. De kunstinstallatie is ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Jimmie Durham en bestaat uit verschillende grote sculpturen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen.

De sculpturen van de Eartheaters zijn geïnspireerd op oude volksverhalen en mythes en hebben een organische vormgeving die naadloos aansluit bij de omgeving van Lustwarande. De kunstwerken zijn interactief en nodigen bezoekers uit om de sculpturen van dichtbij te bekijken en te ervaren.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Eartheaters is de manier waarop ze zich verhouden tot de omgeving. De sculpturen zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuurlijke omgeving en bijna lijken te versmelten met de bomen, struiken en heuvels rondom. Dit geeft de installatie een bijzondere, bijna magische sfeer.

Een bezoek aan de Eartheaters in Lustwarande is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een perfecte manier om kunst en natuur te combineren en om te genieten van de prachtige omgeving van Tilburg. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een mooie plek om te wandelen, de Eartheaters zijn absoluut de moeite waard om te bekijken.

 

Lustwarande
Expositie Eartheaters
Bredaseweg 441, Tilburg

 

Expositie Eartheaters

 

zo. 26 maart 2023 t/m do. 24 augustus 2023
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 1 april 2023 t/m za. 28 oktober 2023
Seizoenopening IJzertijdboerderij in Dongen
zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen