Laden Evenementen

Eartheaters in Lustwarande – park De Oude Warande in Tilburg

  zondag 27 augustus 2023 t/m zondag 22 oktober 2023
  10:00 - 17:00 uur
   Lustwarande

We staan midden in het Antropoceen, een nieuw geologisch tijdvak waarin het handelen van de mens zoveel impact op de aarde heeft, dat alle organismen hiervan de gevolgen ondervinden. Eartheaters stelt een generatie kunstenaars centraal in wier werk dit uitgangspunt centraal staat. Deze kunstenaars weerspiegelen een wereldbeeld waarin mens, natuur en object gelijkwaardig zijn. Hun oeuvres worden gekenschetst door een beeldtaal waarin materialiteit, recycling, technologie, transformatie, onvoorspelbaarheid en versmelting van het analoge en digitale een sleutelrol spelen.

Eartheaters verwijst naar de toenemende neiging ons te zetten naar en te voeden met het ritme van de aarde. Ondanks of dankzij catastrofe duiken onvermoede paden op. Uit de schaduwen komen veerkrachtige entiteiten tevoorschijn. Antropologe Anna Tsing noemt soorten die op de meest onherbergzame industriële ruïnes kunnen groeien “third nature”. Eartheaters brengt een tiental van deze jonge, internationale kunstenaars samen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Eartheaters is de manier waarop ze zich verhouden tot de omgeving. De sculpturen zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuurlijke omgeving en bijna lijken te versmelten met de bomen en de struiken rondom. Dit geeft de expositie een bijzondere, bijna magische sfeer.

Een bezoek aan de Eartheaters in Lustwarande is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een perfecte manier om kunst en natuur te combineren en om te genieten van de prachtige omgeving van Tilburg. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een mooie plek om te wandelen, de Eartheaters zijn absoluut de moeite waard om te bekijken.

 

Lustwarande
Park De Oude Warande
Expositie Eartheaters
Bredaseweg 441, Tilburg

 

Expositie Eartheaters

 

za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
wo. 10 juli 2024 t/m za. 17 augustus 2024
Summer Bar | Baarle Outdoor
zo. 7 juli 2024 t/m zo. 6 oktober 2024
Lustwarande – ark De Oude Warande
ma. 1 juli 2024 t/m za. 31 augustus 2024
De BIJleefroute!