Laden Evenementen

Koningsdag in Chaam

  zaterdag 27 april 2024
  12:30 - 17:00 uur
   Raadhuisplein Chaam

Koningsdag 2024 staat voor de deur! Het is nog niet echt fietsweer geweest, maar het wordt nu wel tijd om de fiets (bolderkar, skelter of ander voertuig mag natuurlijk ook) uit de schuur te halen en mooi te versieren. Wie weet win je wel een prijs?!

 

Versierde voertuigenoptocht 12:30 uur

De versierde voertuigenoptocht is al jaren de aftrap voor de Koningsdagspelen. Maar dit jaar gaan we de versierde voertuigentocht iets anders doen. We vertrekken om 12.30u. Dat is iets later dan gebruikelijk, maar de activiteiten sluiten nu beter op elkaar aan. En je hebt dus extra tijd om je voertuig te versieren

We vertrekken vanaf de Geerhof, waar de Harmonie de deelnemers verwelkomd met het Wilhelmus. Onder aanvoering van Pom en de Fladdedozen lopen we de volgende route: Geerhof, Withagen, Wolfsdonk, Hoefakker, Wouwerdries, Marktplein, Baarleseweg, Baroniestraat. Op de Langstraat rijden we een extra ererondje, daar vindt ook de jurybeoordeling plaats. Via het Veldwachterspad eindigen we bij De Acht Tweewielers. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats voor de mooiste versierde fiets/skelter/bolderkar/voertuig. LET OP: Je fiets mag veilig achter het hek van De Acht Tweewielers blijven staan, zodat je meteen aan de spellenmiddag op het Raadhuisplein kunt beginnen.

 

Spellenmiddag voor kids op het Raadhuisplein 14:00 uur

Net als voorgaande jaren vindt de spellenmiddag plaats op het Raadhuisplein. Vanaf 14:00 uur staan er weer veel leuke spellen voor de kinderen klaar. Voor € 3,00 krijg je een startkaart en kun je het spellencircuit op. De spellenkaart kun je vanaf vrijdag 12 april ook al kopen bij de bibliotheek.

Er zijn dit jaar weer veel mooie spellen en attracties te spelen waaronder een mega-stormbaan, een hindernisbaan, een springkussen, je mag meerijden in een echte brandweerwagen en natuurlijk zijn er weer veel bekende oudhollandse spellen. Terwijl de kinderen zich vermaken op het spellencircuit kunnen de ouders lekker een drankje nuttigen op het speciaal voor deze dag op het Raadhuisplein gecreëerde terras van café De Locobar. Rond de klok van 17:00 uur eindigt het spellencircuit.

 

Vrijmarkt op het Raadhuisplein 14:00 uur

Ook de vrijmarkt vindt dit jaar weer plaats op het Raadhuisplein. Vanaf 13:15 uur kun je via de Baarleseweg of het Veldwachterspad op het Raadhuisplein terecht om je plekje uit te zoeken en je spulletjes uit te stallen. Vanaf 14:00 uur is de vrijmarkt geopend. Als je aan de vrijmarkt wil meedoen dan graag even aanmelden via [email protected]

 

Vrijwilligers gezocht voor de Spellenmiddag

Om deze feestelijke dag mogelijk te maken, heeft de Stichting St. Nicolaas-/ Oranjecomité nog hulp nodig voor de spellenmiddag! Het gaat om een tijdvak van 14:00-15:30 uur en een tijdvak van 15:30-17:00 uur. Meld je daarom nu aan via [email protected]! Alvast hartelijk dank!

 

We zien jullie graag allemaal op zaterdag 27 april!

Stichting Sint Nicolaas-/ Oranje Comité Chaam

za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
ma. 1 juli 2024 t/m za. 31 augustus 2024
De BIJleefroute!
wo. 10 juli 2024 t/m za. 17 augustus 2024
Summer Bar | Baarle Outdoor
zo. 7 juli 2024 t/m zo. 6 oktober 2024
Lustwarande – ark De Oude Warande