Laden Evenementen

IVN Natuurwandeling Gilzewouwerbeek

  zondag 14 juli 2024
  13:30 - 15:30 uur
   Gilzewouwerbeek

Zondag 14 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge langs de Gilzewouwerbeek op zoek naar insecten en boomkikkers.

De Gilzewouwerbeek slingert als vanouds door het landschap na de herinrichting van zo’n tien jaar geleden, waarbij de kaarsrechte afwatersloot zijn kronkelende loop terugkreeg. In het gebied zijn paddenpoelen gegraven en zandpaden aangelegd om te wandelen. Op drie plekken is de beek ondiep, zodat men er (met laarzen aan) doorheen kan lopen.

Inmiddels is een rijke vegetatie ontstaan. Waar bloemen bloeien, voelen ook insecten zich thuis. Voor libellen is dit een waar paradijs. Waar insecten zijn, kunnen vogels zich voeden. In struwelen en rietkragen vinden ze beschutting. Al een aantal jaren keert de ooievaar terug op het nest en ook de torenvalk brengt er zijn jongen groot.

Dankzij een ecologische verbindingszone heeft ook de boomkikker zijn weg naar dit gebied gevonden. Hij heeft het hier naar zijn zin, want er komen er steeds meer. Bij mooi weer geniet dit kleine kikkertje graag van de zon en hebben wij meer kans om hem te zien.

 

Omdat het gebied erg drassig kan zijn, is het verstandig om waterdichte schoenen te dragen.

 

Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats.

De wandeling start om 13:30 uur en duurt tot 15:00/15:30 uur. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op de website.

zo. 7 juli 2024 t/m zo. 6 oktober 2024
Lustwarande – ark De Oude Warande
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
wo. 10 juli 2024 t/m za. 17 augustus 2024
Summer Bar | Baarle Outdoor
ma. 1 juli 2024 t/m za. 31 augustus 2024
De BIJleefroute!