De Vuelta komt naar onze regio!

De Vuelta Holanda start dit jaar op vrijdagavond 19 augustus in Utrecht. Op zondag 21 augustus wordt de 3e etappe gereden, deze start en eindigt in Breda en komt door Alphen-Chaam en Gilze en Rijen. Er zijn verschillende locaties waar het peloton langs komt. Bekijk hier de route.

  • Gemeente Gilze-Rijen: Rijksweg, Rijen
  • Gemeente Alphen-Chaam: Alphenseweg, Alphen
  •  Een mooie reden om hier langer te verblijven: toertocht op 13 augustus

 

Toertocht La Vuelta Holanda

Een week eerder, op zaterdag 13 augustus, kunnen de toerrenners het parcours al verkennen want de toertocht volgt zoveel mogelijk de officiële route van de derde etappe. Er zijn die dag verschillende afstanden te fietsen. Deze afstand is uitsluitend voor racefietsers en uitermate geschikt voor de fanatiekelingen onder ons.

 

Toerversie La Vuelta Holanda

 

 

 


De Etappe van Breda

De derde etappe van La Vuelta zal op zondag 21 augustus starten en finishen in het centrum van Breda. De etappe van 194 kilometer gaat op een wel heel bijzondere manier van start: het peloton begint in het Kasteel van Breda om vervolgens via het Kasteelplein en dwars door de Grote Kerk de weg te vervolgen. De wielrenners stappen af bij de Grote Kerk en moeten met de fiets aan de hand door de kerk lopen.

De route leidt door vrijwel heel West-Brabant, de bakermat van de Nederlandse wielersport. Plaatsen die worden aangedaan zijn o.a. Alphen-Chaam en Gilze en Rijen.

Bekijk hier de route door onze regio