Toerisme De Baronie-rustpunten

In overleg met gemeente Gilze en Rijen worden deze zomer twee Toerisme De Baronie-rustpunten aangelegd. Eén in het buitengebied van Gilze en één tussen Hulten en Rijen. Tijdens een fiets- of wandeltocht kun je hier uitrusten en van de omgeving genieten. Alle rustpunten krijgen dezelfde uitstraling: robuust, maar toch eigentijds. Afhankelijk van de ruimte wordt het ontwerp aangepast, ze zijn als het ware ‘altijd en nooit hetzelfde’.

 

Regio verfraaien en rustpunten

Binnen het taakveld ‘regio verfraaien’ ligt de focus op het nemen en ondersteunen van initiatieven die onze regio aantrekkelijker maken. Denk daarbij aan landschappelijke ontwikkelingen, rustpunten,  storytelling, goede bewegwijzering en routes. De financiering moet per project geregeld worden, door middel van subsidies, sponsoring of cofinanciering.

In 2018 maken we een masterplan voor Toerisme De Baronie-rustpunten in de gehele regio. Voorlopig denken we aan tien stuks. Dat zijn herkenbare elementen in het landschap, waar je kunt rusten, jezelf kunt oriënteren en via informatie beleving aangeboden krijgt. Verder kun je ook nog denken aan een schuilgelegenheid, oplaadpunt voor elektrische fietsen en een tappunt met drinkwater.

Het realiseren van het totale plan is kostbaar en vergt tijd.  Om toch op korte termijn een tastbaar resultaat te boeken gaan we in overleg met de gemeente Gilze Rijen de pilot van twee Toerisme De Baronie-rustpunten uitvoeren.