Toerisme De Baronie-rustpunten

In overleg met gemeente Gilze en Rijen worden eind september twee Toerisme De Baronie-rustpunten gerealiseerd en officieel geopend. Eén in het buitengebied van Gilze (op de hoek Horst/Alphensweg) en één tussen Hulten en Rijen (bij de spoorwegovergang in Hulten). Tijdens een fiets- of wandeltocht kun je hier uitrusten en van de omgeving genieten. Alle rustpunten krijgen dezelfde uitstraling: robuust, maar toch eigentijds. Afhankelijk van de ruimte wordt het ontwerp aangepast, ze zijn als het ware ‘altijd en nooit hetzelfde’.

Regio verfraaien en rustpunten

Binnen het taakveld ‘regio verfraaien’ ligt de focus op het nemen en ondersteunen van initiatieven die onze regio aantrekkelijker maken. Denk daarbij aan landschappelijke ontwikkelingen, rustpunten,  storytelling, goede bewegwijzering en routes. De financiering moet per project geregeld worden, door middel van subsidies, sponsoring of cofinanciering.

In 2018 maken we een masterplan voor Toerisme De Baronie-rustpunten in de gehele regio. Voorlopig denken we aan tien stuks. Dat zijn herkenbare elementen in het landschap, waar je kunt rusten, jezelf kunt oriënteren en via informatie beleving aangeboden krijgt. Ook worden de rustpunten voorzien met drinkwatertappunten.

Impressie rustpunten