Siertuin Den Overkaent

Onze ondernemers zorgen voor ’t Goeie van Brabant. Wij stellen ze aan u voor. We vragen hen wat ze te bieden hebben en wat Toerisme De Baronie voor ze betekent. Lees hieronder het interview met Henk Goeijers van Siertuin Den Overkaent in Gilze.

Waarvoor kan de toerist hier terecht?
De toerist of recreant kan genieten van een echte, rustige siertuin met heel veel verschillende soorten en variëteiten vaste planten. In totaal staan er zeker wel vijftienhonderd soorten en dat breidt steeds maar uit. Het streven is; de Nederlandse particuliere tuin te worden met de meest verschillende soorten vaste planten.

Wat maakt deze siertuin uniek?
Wat is uniek? Iedere tuin is uniek, maar wat ik hoor van mijn bezoekers is dat ze hem prachtig vinden. Er zijn zoveel verschillende gezichtspunten dat je de tuin eigenlijk verschillende keren moet doorlopen, om alles gezien te kunnen hebben. Ook het feit dat er weinig particuliere tuinen het gehele jaar geopend zijn, is een pluspunt. Bij Siertuin den Overkaent kun je heel het jaar door terecht.

Wat is voor jou Toerisme De Baronie?
Allereerst is het vooral een prachtige naam waarmee we de regio nog iets duidelijker in beeld moeten brengen, door misschien ‘’in midden Brabant’’ toe te voegen. Hiermee betrekken we dan ook Toerisme Alphen-Chaam erbij. Toerisme De Baronie is een prachtige vereniging, maar ik blijf erbij en dat heb ik al vaker genoemd, ik mis de betrokkenheid van de leden. Daar moeten wij als bestuur echt werk van gaan maken, we moeten niet verwachten dat de leden dit zelf gaan oppakken.

Heb je nog tips voor Toerisme De Baronie?
De tip staat hier dus net boven genoemd. Een idee is bijvoorbeeld het organiseren van een jaarlijks terugkerend gebeuren om de betrokkenheid van alle leden van de vereniging te vergroten. Er moet meer saamhorigheid komen om dit alles in stand te kunnen houden, want anders ben ik toch bang dat er langzaam leden gaan afvallen. Ondanks het feit dat er door het actieve bestuur heel veel wordt gedaan, dit door de leden nauwelijks wordt opgemerkt.

Wil je meer weten, bekijk dan de pagina ‘Siertuin Den Overkaent’
facebook.com