Camping Het Gilzer Lindehof

In het kader van ’t Goeie van Brabant interviewen we verschillende ondernemers in de regio. We vragen hen wat ze te bieden hebben en wat Toerisme De Baronie voor ze betekent. Lees hieronder het interview met John en Jolanda Jansen van Camping Het Gilzer Lindehof in Gilze.

Waarvoor kan de toerist hier terecht?
De camping beschikt over vijfentwintig ruime plaatsen waarvan er zeven vaste chalets gaan worden. Vanwege de agrarische omgeving is gekozen voor een Hooimijt als Receptie en dierenverblijf. Deze moet nog gerealiseerd worden. Op deze camping kun je zowel kort als langer verblijven. We hebben een speciaal familieveldje, geschikt voor een weekendje weg met familie. Het is een prachtig gebied voor fietsers, wandelaars en ruiters die zorgeloos willen genieten van het echte buitenleven. De camping ligt aan de rand van het Chaamse bos en je fietst heel gemakkelijk naar bijvoorbeeld Breda of België. De bereikbaarheid is vanwege het midden knooppunt netwerk erg goed in deze omgeving. Je geniet hier van de rust, het uitzicht en de landelijke sfeer! Verder vind je in het dorp Gilze, goede eetgelegenheden waar je bourgondisch kan genieten.

Wat maakt deze camping uniek?
Het unieke aan deze camping is dat je er ook in de winter kan verblijven. Deze camping is slechts zes weken gesloten, van 1 nov tot 15 dec. Winterkamperen is steeds meer in trek en daar spelen we graag op in. Je kunt hier dan ook met de feestdagen (Kerstmis en Oud en Nieuw) gezellig verblijven met familie en vrienden. Er is een verwarmd, luxe sanitair gebouw aanwezig. Verder beschikken de ruime plaatsen over een eigen water en elektriciteit voorziening. De locatie is uniek, kleinschalig en zorgt voor een gemoedelijke sfeer.

Wat is voor jou Toerisme De Baronie?
Een leuke groep mensen die heel actief zijn om Gilze-Rijen en omgeving meer op de kaart te zetten. Wij zijn erg enthousiast! Je ziet steeds meer dat er een verschuiving plaats vindt van het oorspronkelijke werk (bijvoorbeeld het boerenleven) naar het bieden van  recreatiemogelijkheden.

Heb je nog tips voor Toerisme De Baronie?
Ga zo door, jullie zijn leuk bezig op deze manier! Het organiseren van activiteiten voor de leden is leuk en leerzaam. Misschien leuk om eens een dag te organiseren met een fiets- of wandeltocht in combinatie met een verblijf. We zijn ook lid van de stichting ‘Vrienden op de fiets’, een leuk initiatief om wat mee te doen.

Toekomstplannen in de omgeving
Er bestaan plannen om de  Wouwerbeek in de toekomst te verbreden en te laten meanderen om overtollig water, wat anders richting Breda zou stromen, op te vangen. De NLGR heeft een plan bij de gemeente ingediend. https://www.natuurlijkgilzerijen.nl/9-maart-een-ontmoeting-met-de-wouwerbeek/
Vanuit staatsbosbeheer is er een initiatief om een fietsallee te realiseren. https://www.bd.nl/tilburg-e-o/alphen-chaam-gaat-voor-realisatie-fietsallee-in-2019~a6e92f7d/?referrer=https://www.google.com/
In de gemeente Alphen-Chaam werd al enige tijd gesproken over de wens om een fietsallee aan te leggen: een brede, 11 kilometer lange fietsverbinding, tussen Ulvenhout en het Bels Lijntje in Alphen, het toeristische fietspad over de oorspronkelijke spoorlijn Tilburg-Turnhout. Staatsbosbeheer, de Gemeenten Gilze-Rijen en Alphen-Chaam hebben elkaar nu gevonden in dit plan.

Wil je meer weten, bekijk dan de pagina Camping Het Gilzer Lindehof
facebook.com