Strijbeekse Heide vanuit Toontje Schoen – 11,7 km

Van de routemakers van Wandelgids Brabant
Tijdens deze gemakkelijke maar afwisselende wandeling over de Strijbeekse Heide wandel je via veldwegen en door heide naar het ven Zwarte Goor. Langs bosranden en door heide kom je bij het mooie Rondven en via bospaadjes loop je naar de prachtig gelegen Kruisvijver. Na een flink stuk door de bossen wandel je over de heide langs het Langven en via verrassende graspaadjes loop je terug naar het startpunt. In augustus bloeit de paarse heide en na een droge zomer kunnen de ondiepe vennen droog staan. De route is elk jaargetijde mooi om te doen.

Bijkomen van de wandeling kan uitstekend op het terras of in het café bij Toontje Schoen. Deze monumentale boerderij heeft een schilderachtig uitzicht op het landelijke buitengebied van Chaam. Hier geniet je van de rust en sfeer van het platteland en lekkere streekproducten: diverse biersoorten, hoeve ijs uit Schijf, frambozenwijn uit Molenschot en koffie uit Hoogstraten. Een andere aanrader is Toontjes koek, een knisperende havermoutkoek met heerlijke kruiden en stukjes chocolade.

Op pad met de sporenzoeker app
De route is te vinden op de Sporenzoeker app incl. het GPX-bestand. De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Boerderijterras bij Toontje Schoen
Ton en Marianne Schoenmakers
Ginderdoorstraat 4, 4861 CC Chaam
0161 49 66 10
e [email protected]
w bijtoontjeschoen.nl

Openingstijden
Maandag t/m zondag vanaf 10.00 uur.

 

Bekijk de wandeling op Wandelgids Brabant

 

Terug naar routes Wandelgids BrabantGeniet van de diashow