Het eerste Toerisme De Baronie-rustpunt feestelijk geopend!

Op donderdag 18 oktober verzorgde wethouder Aletta van der Veen onder grote belangstelling de feestelijke opening van het eerste Toerisme De Baronie-rustpunt. Dit is te vinden in de driehoek Horst en Alphensebaan in Gilze. Toerisme De Baronie-voorzitter Ted van der Lee gaf de aftrap van deze bijzondere mijlpaal.

QR-code
Na het welkomstwoord van Ted, gaf ontwerper Mark Andrik van Peerdrops enthousiaste uitleg over het ontstaan, proces en werking van het Toerisme De Baronie-rustpunt. De rustpunten zijn voorzien van een QR-code, legt Mark uit. Via deze code kun je meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de historie, natuur, horeca en recreatie in het gebied en de directe omgeving. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is een speciaal doe-bord met vragen ontwikkeld. De antwoorden op de vragen kun je via de QR-code vinden op de website van Toerisme De Baronie.

Netwerk
Aletta noemde het Toerisme De Baronie-rustpunt een voorbeeld van een succesvol ondernemersinitiatief, gefaciliteerd door de gemeente. De rustpunten passen in de plannen van Toerisme De Baronie om een compleet netwerk van herkenbare en hoogwaardige Toerisme De Baronie-rustpunten te ontwikkelen in de regio tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. De rustpunten komen op markante plaatsen, aan fietsroutes en met een fraai uitzicht. Plekken dus waar je even tot rust kunt komen en geniet van de omgeving. Waar je een waterfles kunt vullen en interessante informatie over de omgeving krijgt. Maar ook waar de kinderen iets leuks kunnen doen.

Watertappunt
Aan (voormalig) jeugdburgemeester Marijn van Gool was de eer om het watertappunt bij het rustpunt te openen. Een idee vanuit het jeugdbestuur. De bedoeling is dat er meer watertappunten volgen.

Dankwoord
Ted sloot het officiële gedeelte af met een dankwoord aan alle partijen die aan de Toerisme De Baronie-rustpunten hebben meegewerkt. Vanuit Heemkring Molenheide en Natuur-en Landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) zijn bijvoorbeeld teksten aangeleverd over de historie en de natuur van het gebied. Na de opening konden we op de rustpunt-locatie nog genieten van een kopje koffie en warm worstenbrood, verzorgd door De Hooikar. En nu op naar het tweede Toerisme De Baronie-rustpunt in Molenschot!

Op de foto: Mark Andrik (Peerdrops), ontwerper van het Toerisme De Baronie-rustpunt, laat tijdens de opening aan Nel de Bruijn (Servies ‘Toen en Nu’) zien hoe de QR-code werkt.

 

Lees meer over het eerste Toerisme De Baronie-rustpunt.