Onderzoek Toerisme De Baronie en BUAS: Steun bij de ontwikkeling van T&R sector in de gemeenten Gilze en Rijen en Alphen-Chaam


Achter de schermen zijn we als bestuur druk in de weer om de T&R sector in de gemeenten Gilze en Rijen en Alphen-Chaam en hun omgeving goed in kaart te brengen, zowel het aanbod en de mogelijkheden, als de vraagkant. Met een goed beeld over zowel ons klantenpotentieel en hun wensen als onze mogelijkheden. Dit onderzoek gaan we in de periode juli t/m oktober uitvoeren in samenwerking met BUAS (Breda University of Applied Sciences).

De gegevens die hier uitkomen, en geanonimiseerd verwerkt worden in rapportage en aanbevelingen, gaan ons helpen om als branche zowel onze bezoekersstromen als jullie bedrijvigheid en economie nog beter van dienst te kunnen zijn.

Samenwerking overheid
En, niet onbelangrijk, om de steun vanuit betrokken overheid – lokaal als provinciaal – maximaal en goed onderbouwd te stimuleren. In het licht van de naderende gemeenteraadverkiezingen, waarvoor komend najaar de partijprogramma’s worden ingevuld en de lobby op volle toeren draait, is een duidelijk inzicht met solide onderbouwing van kansen en mogelijkheden van de T&R sector, als een van de belangrijkste en krachtigste economieën van onze regio, een must.

Help je mee?
Bij dit onderzoek, wat vanuit BUAS met eindejaarstudenten, o.l.v. professor Jeroen Klijs en zijn team wordt uitgevoerd, hebben wij jullie hulp hard nodig. Deze aankondiging is daarom ook een beroep op jullie medewerking.

We realiseren ons terdege dat onze leden in het seizoen niet zitten te wachten op meer werk en alle aandacht moet gaan naar de klanten. Daarom de geruststelling dat 90 % van het werk wordt verricht door de studenten en het BUAS team. Het beroep op jullie tijd zal minimaal zijn, met een duidelijke opzet en vragen en een afstemming welke past in jullie drukke agenda’s. De betrokken studenten, welke na hun opleiding in de T&R sector hun beroep gaan krijgen, zijn zich hiervan bewust en worden hier op getraind.

We rekenen erop dat jullie dit onderzoek ook zien als een stap naar uitbouw, professionaliteit en waardering van het Toeristisch Recreatieve Aanbod in onze regio. Een aanbod wat zich onderscheid door actualiteit, veerkracht en samenwerking; toonaangevend en met trots gerespecteerd  zowel vanuit de gemeenschap als door onze klanten.

Voor de komende zomermaanden heel veel succes gewenst. Gaandeweg informeren we jullie over de voortgang en aanpak van dit onderzoek en zien uit naar onze samenwerking hierbij.

 

Met gastvrije groet,

Gerard Berkelmans
lid werkgroep Marcom TDB en projectleider samenwerking TDB en BUAS

Lammert Westra
voorzitter TDB


Even voorstellen

Gerard Berkelmans is van oorsprong de oprichter van Intratuin en momenteel bezig met de opzet van Landgoed De Groene Kamer, een landgoed waar duurzaam ondernemen en verantwoorde ontsluiting van de omliggende natuur hand in hand gaan. In 2017 tijdens de Garden Retail Experience in Nieuwegein won hij de Karel Verdonschot Award, dé prijzen voor de tuincentrumbranche. Lees hier het volledige artikel.

Gerard tijdens de award uitreiking van het Garden Retail Experience in Nieuwegein (2017). Rechts zie je zijn dochters Nicole en Suzanne, welke het project runnen en waarbij Gerard hen helpt en coacht. Nicole is ook bestuurslid bij de Ondernemersvereniging Stadsbos 013.