Onthaasten en genieten van de kleine dingen


Hou van ’t goeie leven!

Het leven is goed in gemoedelijk Brabant, vooral in het groene en bourgondische gebied tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. Baronie betekent letterlijk de vrije heerlijkheid van een baron. En dat vrijmoedige gevoel laten wij je hier beleven. Eindeloos fietsen en wandelen door de uitgestrekte bos -en natuurgebieden, genieten van de rust en de ruimte, vakantie vieren en genieten van (h)eerlijk eten, drinken en boeiende historie en cultuur. Gastvrijheid en gezelligheid staan centraal in Brabant. Je ‘thuis’ laten voelen, dat vinden we hier écht belangrijk.

Kwaliteit van leven
De nadruk ligt hier op ‘Slow life en leisure’ als tegenhanger voor het soms hectische stadse leven waarin de drie kernwaarden gastvrijheid, bewust leven en nieuwsgierigheid belangrijk zijn. Aandacht en respect voor elkaar en voor de natuur en waar zowel inwoners als bezoekers op een plezierige, gastvrije manier op het gemakje kunnen genieten oftewel ‘Toerlezjoeren’.  Kortom; op een verantwoorde en duurzame manier genieten we hier van het goede, bourgondische leven, van de kleine dingen en van elkaar en zijn we trots op onze (h)eerlijke streekproducten.

 

Cittaslow-keurmerk

Gemeente Alphen-Chaam Cittaslow gecertificeerd

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Alphen-Chaam is op 26 juni 2010 als tweede gemeente in Nederland Cittaslow gecertificeerd en Toerisme De Baronie is samen met lokale ondernemers supporter van Cittaslow.