Laden Evenementen

Wielerweekend Gilze

  zaterdag 18 september 2021 t/m zondag 19 september 2021
  10:00 - 19:00 uur
   De Huyskamer, Bisschop de Vetplein 9, 5126 CA Gilze

Wielerweekend Gilze

Jaarlijks staat Gilze twee dagen lang in het middelpunt van de belangstelling. Een bont gezelschap van wielrenners neemt dan ‘bezit’ van het dorp en zorgt voor spanning en vermaak tijdens de verschillende wedstrijden.

Het JRTD Wielerweekend Gilze behoort tot een van de grootste wielerevenementen van Nederland en wordt op 18 en 19 september voor de 11e keer georganiseerd.

Twee dagen koers in Gils

Oorspronkelijk stond het wielerweekend zoals gebruikelijk, begin juni op de kalender aangekruist. Helaas houdt COVID-19 ons langer in de greep dan verwacht en is besloten het evenement te verplaatsen naar het vroege najaar. Hoe het er dan exact uit komt te zien is nog ongewis en afhankelijk van de voorwaarden die eventueel gesteld worden.

Op zaterdagmiddag wordt het evenement in ieder geval geopend met een ploegentijdrit voor recreanten en jeugdteams. Op zondagmorgen gaat het verder met het Hart van Gilze. Een criterium dat vroeger al een begrip was in de regio. Op het zware klinkerparcours zullen zal een koers voor Junioren en Amateurs verreden worden. Na de Dikke Banden Race voor de jeugd, wordt het criterium afgesloten met het Open Gils Kampioenschap, speciaal bedoeld voor recreanten en een garantie voor spektakel. De internationale wegwedstrijd Midden-Brabant Poort Omloop moeten we helaas dit jaar overslaan. Blijf de ontwikkelingen volgen en check het definitieve programma. Een ding is zeker, ook dit jaar is het koers in Gils.

Bisschop de Vetplein
Bisschop de Vetplein 9, 5126 CA Gilze

Wielerweekend Gilze