Laden Evenementen

Wielerweekend Gilze

  vrijdag 28 juni 2019 t/m zaterdag 29 juni 2019
  10:00 - 18:00 uur
   Gilze

Wielerweekend Gilze

Jaarlijks staat Gilze twee dagen lang in het middelpunt van de belangstelling. Een bont gezelschap van wielrenners neemt dan ‘bezit’ van het dorp en zorgt voor spanning en vermaak tijdens de verschillende wedstrijden.

Het Wielerweekend Gilze behoort tot een van de grootste wielerevenementen van Nederland en wordt op 27 en 28 juni voor de 11e keer georganiseerd.

Twee dagen koers in Gils

Op zaterdagmiddag wordt het evenement geopend met een ploegentijdrit voor recreanten en jeugdteams. Daarnaast zullen in het spectaculaire finaleblok ook sterke (semi-)professionele wedstrijdteams vanaf het grote startpodium vertrekken. Op zondagmorgen gaat het verder met het Hart van Gilze. Een criterium dat vroeger al een begrip was in de regio. Op het zware klinkerparcours zal een dames- en herenkoers verreden worden. Na de Dikke Banden Race voor de jeugd, wordt het criterium afgesloten met het Open Gils Kampioenschap, speciaal bedoeld voor recreanten en een garantie voor spektakel en veel publiek. De uitsmijter van het Wielerweekend Gilze is tenslotte de Midden-Brabant Poort Omloop. Een internationale wegwedstrijd voor talentvolle semiprofs die ook nog eens de finalewedstrijd is van de Holland Cup. Na de ploegenpresentatie, vertrekt het peloton aan het begin van de middag voor een rit van bijna 200 km door Gilze en de omringende dorpen. Ieder jaar weer zorgen de 4 plaatselijke finalerondjes voor een geweldige apotheose van deze wedstrijd.

De vele (top-)wedstrijden, het mooie horecaplein en ouderwetse wielerentourage in het centrum van Gilze, zijn redenen genoeg voor een bezoek aan het Wielerweekend Gilze. Ga naar www.wielerweekendgilze.nl voor meer informatie.

za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge
za. 18 mei 2024 t/m zo. 2 juni 2024
Expositie: Annemie Jaspers