Laden Evenementen

Ulvenhart Klassiek bij Landgoed Ulvenhart in Ulvenhout

  zondag 11 december 2022
  15:00 - 17:00 uur
   Landgoed Ulvenhart, Heistraat 16, Ulvenhout

Elke tweede zondagmiddag van de maand is het in Ulvenhart Klassiek een gezellige drukte. Dan spelen jonge topmusici
die zijn geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen! De presentatie vindt plaats door een jongedame, of jongeman: geen beroeps, maar gezellig, ontwapenend.

Vernieuwend in de concerten is het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en overal in de zaal zicht op het toetsenbord. Na ieder concert kunnen de bezoekers een stem uitbrengen en hun waardering voor de musici uitdrukken ten behoeve van de finale. Het publiek stemt vervolgens voor de winnaars.

Extra boeiend is de namen te zien van deelnemers die inmiddels grote podia wisten te bereiken: Matthieu Idmtal & Anastasia Kozhushko, Sophiko Simsive, Maya Levy, viool, Sofia Vasheruk, Tobias Borsboom, Marco Danesi, klarinet & Paolo Gorini, Wakana Shimizu, Tobias Borsboom. Maar ook genoemd mogen worden: Dimitar Dimitrov, Caspar Vos, Louise Kwong, Wouter Bergenhuizen, Saskia Giorg ini, Tom Wolfs, klarinet, Koen Stapert, viool, etc.

En maandelijks wordt de lijst aangevuld met nieuwe toppers in Ulvenhart Klassiek!

Pál László Szomora en Bozo Dorochenko

Pál László Szomora is een zeer getalenteerde violist. Hij maakt niet alleen indruk door zijn onweersproken virtuositeit
en zijn boeiende podiumverschijning, maar ook door zijn gevoelige vioolspel en ongeëvenaard temperament. Pál is zoon van Hongaarse ouders. Hij woont en studeert klassiek viool in België. Op zijn vierde(!) jaar begon hij met viool spelen en zijn vader was zijn docent. Vanwege het enorme talent vertrok de familie Szomora naar Boedapest om Pál bij de beste viooldocenten les te laten krijgen. In zijn ‘jongejaren’ wint hij prijs na prijs. Momenteel studeert hij verder aan het conservatorium van Gent.

Pianist Bozo Dorochenko studeert aan het conservatorium van Gent en speelt in Ulvenhart Klassiek ook enkele solowerken.

 

Landgoed Ulvenhart
Heistraat 16-18
4858 RL Ulvenhout

 

Ulvenhart Klassiek

za. 1 april 2023 t/m za. 28 oktober 2023
IJzertijdboerderij in Dongen
zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen