Laden Evenementen

Tuin van Toon Thielen

  zondag 3 juli 2022
  13:30 - 15:30 uur
   IVN Mark & Donge
Natuurwandeling

Bij Dorst, tussen de Steenovensebaan en het bosgebied de Duiventoren, ligt een prachtige natuur- en landschapstuin. Het terrein is 4 hectare groot. Nadat er tientallen jaren bloemen en planten waren gekweekt, waarbij gebruik werd gemaakt van bestrijdingsmiddelen, begon Toon Thielen zijn kwekerij geleidelijk om te vormen tot een natuurtuin. Er werden vijvers en poelen gegraven, allerlei bomen en struiken aangeplant en vele soorten planten ingezaaid en aangeplant. Zo wilde hij iets goed maken en grond teruggeven aan de natuur.

Er is nu een bostuin, een vlindertuin, een dwaaltuin en een boomgaard in ontwikkeling. De rest is een kruidenrijk grasland. Daar wordt 1 maal per jaar gemaaid en afgevoerd. De nadruk ligt op de biodiversiteit – de natuur mag haar gang gaan. Er worden nu al jaren geen  bestrijdingsmiddelen meer gebruikt en dat heeft geleid tot een gezonde vegetatie. In de moerassige randen rond de poelen groeien nu allerlei oeverplanten, o.a. veenmos en koningsvarens. Centraal in de tuin ligt ‘de kraal’ als rustpunt. Er is ook een ‘bijenschans’ met korven en holle boomstammen. Ook voor wilde bijen, vlinders en andere insecten is dit een vriendelijke tuin.

De 1 hectare. grote ecologische verbindingszone met natuurgebied de Duiventoren zorgt ervoor, dat Toon geregeld reeën en vossen in zijn tuin ziet! Wie kan hem dat nazeggen ? Inschrijven voor deze wandeling is verplicht en kan hier. Na inschrijving ontvang je informatie over de vertrekplaats. Indien het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken, het inschrijfformulier wordt dan niet geopend. Dus wees er snel bij!

 

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

 

Tuin van Toon Thielen

 

zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen
zo. 26 maart 2023 t/m do. 24 augustus 2023
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 1 april 2023 t/m za. 28 oktober 2023
Seizoenopening IJzertijdboerderij in Dongen