Laden Evenementen

Rainbow Challenge Rijen

  zondag 27 maart 2022
  13:00 - 17:00 uur
   CC De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen

Foto’s en AV-series uit de hele wereld op 27 maart in CC de Boodschap

Enkele honderden foto’s gemaakt door liefhebbers, met een passie voor fotografie wereldwijd, zijn zondag 27 maart te zien tijdens de elfde Rainbow Challenge Rijen in CC de Boodschap te Rijen. In de theaterzaal worden de foto’s op een groot scherm getoond. Als voorprogramma zal tevens een selectie te zien zijn uit de beste av-series van de afgelopen twee jaar, die zijn ingestuurd voor de Challenge 321.

Rainbow Challenge

De Rainbow Challenge leverde prachtige, en zeer gevarieerde beelden op. Van het noorderlicht in Noorwegen reizen we naar het binnenland van zuidelijk Afrika en vandaar naar de boeddhistische monniken in het verre oosten. Maar ook Hollandse landschappen komen voorbij, zoals we ze niet vaak zien. De makers komen uit Vietnam, Zuid Afrika, Indonesië, Canada en nog vele andere landen. Ook fotografen van dichterbij zonden in voor deze wedstrijd: uit België, Duitsland en Nederland, of om nog dichter bij huis te blijven uit Brabant en uit onze eigen gemeente Gilze en Rijen.

 Iedere twee jaar organiseert de Rijense fotoclub FA-Rijen de Rainbow Challenge als onderdeel van het Holland International Image Circuit, een samenwerkingsverband van vijf Nederlandse fotoclubs.

Het Holland Circuit, zoals het kortweg genoemd wordt, is onderdeel van een internationaal systeem van wedstrijden, die overal ter wereld worden georganiseerd. Een en ander gebeurt onder de vlag van de FIAP, de Fédération Internationale de l’Art Photographique. Fotografen sturen voor deze wedstrijden in om erkenning te krijgen voor hun fotografie. Wie bij die wedstrijden voldoende acceptaties haalt krijgt hiervoor een FIAP-onderscheiding.  Diverse fotografen van FA-Rijen hebben in de afgelopen jaren een dergelijke onderscheiding behaald.

Voor het Holland Circuit werden deze keer circa 6000 beelden ingezonden door bijna 600 fotografen, afkomstig uit 54 verschillende landen. Er kon ingezonden worden voor de categorieën ‘kleur open’, ‘monochroom open’ en ‘reisfotografie’. De jurering vond online plaats vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen. Ieder van de 15 juryleden beoordeelde de beelden thuis. De uiteindelijke prijstoekenning werd gezamenlijk gedaan in een Zoom-bijeenkomst. Een bijzondere ervaring voor alle juryleden, maar ook voor de organisatie.

Challenge 321

Op 27 maart zijn echter niet alleen foto’s te zien. Als voorprogramma wordt een selectie uit de beste audiovisuele series van de afgelopen twee jaar vertoond, die zijn ingezonden voor de grote internationale av-wedstrijd Challenge 321. De ‘uitdaging’ voor de auteurs bij deze wedstrijd is om hun verhaal in maximaal 3 minuten en 21 seconden aan de kijker over te brengen. De inzendingen worden gejureerd door circa 25 fotoclubs uit diverse landen en werelddelen. FA-Rijen is één van deze fotoclubs. Enkele leden van FA-Rijen zijn zelf enthousiaste av-makers en hebben hiervoor internationale onderscheidingen mogen ontvangen. Vanwege de coronapandemie zijn de series nog niet eerder vertoond.

Gratis toegang

Beide presentaties zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom in CC de Boodschap, Nassaulaan 62 te Rijen. De av-presentatie van de series uit de 321-Challenge begint om 13.00 uur, om 14:00 uur gevolgd door de presentatie van de geaccepteerde beelden van de 11e Rainbow Challenge Rijen. De prijsuitreiking en de presentatie van de winnende beelden start om 15.30 uur.

Een van de prijswinnaars is de foto van: Su Chi Chen uit Taiwan, getiteld Brother and sister (zie hierboven)

 

Cultureel Centrum De Boodschap
Nassaulaan 62-64, 5121 BC Rijen

 

Rainbow Challenge Rijen

 

 

di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge