Laden Evenementen

Gils Wès- Winter Straatspektakel in Gilze

  zaterdag 10 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023
  18:00 - 22:00 uur
   D’n Heuvel

Gils Wès

Gils Wès (afgeleid van het principe streetwise), staat symbool voor een straatspektakel in de wintermaanden december en januari 2022 – 2023. Gils Wès zorgt voor een warme sfeer in de donkere wintermaanden rondom de kerstperiode. Zo is het mooi versierd in het dorp Gilze en natuurlijk ook in de kerk. Er wordt van alles georganiseerd in het teken van de decembermaand en natuurlijk is iedereen hierbij welkom! Het uitzwaaien van de Sint, de aanloop naar Kerst, Oudjaar, Nieuwjaar en Driekoningen zijn de thema’s die de revue zullen passeren. Alles is te beleven in het centrum van Gilze, op een dorpse locatie met betekenis en wordt georganiseerd in samenwerking met aanwezige horeca ondernemers.

Lichtjesoptocht zaterdag 10 december

Op zaterdag 10 december tussen 18:00 – 19:30 uur zal Exclusive Lighting op een spectaculaire manier het evenement van Gils Wès openen met hun nieuwe laser Act “Blinding Laser”. Daarna volgt de lichtjesoptocht speciaal voor de kinderen, georganiseerd door de vrijwilligerswerkgroep Kiak. Deze lampionnenoptocht duurt ongeveer 45 minuten. Met onderweg sfeervolle koormuziek en de ontmoeting met een Mystery Guest. Teruggekomen op het plein, heeft Sport- & Eetcafé nog een lekkere verrassing en is de mooie lichtshow nog een keer te zien.

Decemberwandeling (3,5 km) vanaf 10 december

Stichting Beweeglint heeft een mooie decemberwandeling met allerlei versieringen uitgezet. Vanaf 10 december kun je deze wandelroute en de puzzeltocht afhalen bij de Jumbo, de Plus en De Schakel in Gilze.

Kerstmarkt Gilze vrijdag 17 december

Samen met De Huyskamer en Gilze Onderneemt is er een kerstmarkt georganiseerd. Om 17.45u zet de stichting Gezondheidszorg Gilze de kerktoren op een symbolische manier in het licht. Oud-huisarts Chris Starmans speelt daarbij een rol. Om 18.00 uur start de gezellige kerstmarkt op het vernieuwde Bisschop de Vet plein met sfeervolle en gezellige pop-kerstmuziek van A-C Acoustisc Christmas. Tegen 19.00 uur spelen drie toeristen uit het oosten het humoristische kerstspel ‘Op weg naar de ster van Bethlehem’. Een kameel van The Lodge zal hen bijstaan. In het spel zijn veel ‘Gilse’ accenten te herkennen en ook kun je er zeven historische figuren uit de geschiedenis van Gilze tegenkomen. Natuurlijk niet te vergeten, zijn er ook diverse kramen, zodat je je laatste kerstinkopen kunt doen. Ben je er ook gezellig bij?

Fotopuzzeltocht van 10 tot en met 28 december

Kan jij de details van de foto’s vinden? Herken jij in Gilze deze plaatsen? Doe gezellig mee met de puzzeltocht en maak kans op een prijs. Lever je oplossing in voor 28 december in de groene bus, Oranjestraat 31. De prijsuitreiking is op 30 december in de Hof van Gilze.

Dansshow FSD vrijdag 30 december

Bij De Hof van Gilze, aan de Steenakkerplein om 16.00 uur kun je naar de Dansshow van FSD komen kijken. Ook is dan de prijsuitreiking van de fotozoektocht.

Muzikale middag met de Harmonie op zondag 8 januari

Bij De Hooikar in Gilze van 13.00 uur tot 19.00 uur kun je komen luisteren naar de Leutefleuters, vier koren en coverband Chasse Patate. Een gezellige middag voor jong en oud!

 

Gils Wès
D’n Heuvel
Plein voor basisschool De Wildschut
5126 CN Gilze

 

Gils Wès

 

 

 

 

vr. 1 maart 2024 t/m za. 2 maart 2024
Voorjaarsworkshop Bloemschikken bij Inrana in Chaam
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
do. 30 november 2023 t/m zo. 17 maart 2024
TENTOONSTELLING Belle Esposito in Museum De Looierij