Laden Evenementen

Open Monumentendag in de Baronie

  zaterdag 9 september 2023 t/m zondag 10 september 2023
  11:00 - 17:00 uur
   Landgoed Luchtenburg

Op 9 en 10 september is er weer de nationale Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘Levend erfgoed’. Heel veel monumenten zijn op zaterdag en/of zondag gratis te bezoeken en bovendien zijn er ook veel extra activiteiten. Let op: voor een aantal activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Alphen-Chaam en Baarle-Nassau
Op 10 september is er in samenwerking met Gemeente Breda een speciale fietsroute uitgezet langs de landgoederen. Neem een kijkje bij de bijzondere landgoederen Anneville, Hondsdonk Luchtenburg en Valkenberg. Rondom de landgoederen zijn er allerlei activiteiten te doen. De route is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Let op: De Langoederen Valkenberg en Hondsdonk zijn alleen onderdeel van de fietsroute. De landhuizen zelf zijn gesloten voor publiek. Bij Anneville en Luchtenburg zijn diverse activiteiten te doen.

Fietsroute Landgoederen ABG gemeenten

Breda
Een bomvol programma uiteraard. Van een Archeologiewandeling tot het project De Nieuwe Mark. Op zondag 10 september vindt er iets nieuws plaats: het Living Statues Festival. Bekende Bredase verhalen, vaak refererend aan iconische monumenten zoals de Grote Kerk of het Kasteel van Breda, worden op kunstzinnige manier kracht bijgezet door deze levende standbeelden.
Programmaboek

Oosterhout
Voor het tweede jaar op rij gaan de poorten bij de Slotbosse Toren weer twee dagen open. Demonstraties, workshops, edele ridders, boogschutters en div. ambachten zijn er te zien rondom de kasteelruïne. Op zondag 10 september organiseert de Stichting Oosterhoutse Fietsdagen samen met Open Monumentendag weer een gezellige fietstocht langs een aantal monumenten en ateliers in de regio.
Programma Open Monumentendag Oosterhout

 

Foto: Landgoed Luchtenburg

 

Open Monumentendag
Landgoed Luchtenburg, Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ ULvenhout

 

Open Monumentendag in de Baronie
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau