Laden Evenementen

IVN natuurwandeling AA of Weerijs en Trippelenberg

  zondag 11 september 2022
  13:30 - 15:30 uur
   IVN Mark & Donge

Op zondag 11 september wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de natuur in het beekdal van de Aa of Weerijs en in het bosgebied Trippelenberg. Het zijn tamelijk onbekende wandelgebieden. Ze zijn nu al meer dan tien jaar toegankelijk voor wandelaars. Staatsbosbeheer beheert deze gebieden. Vanaf het bospad op de Trippelenberg heb je zicht op de uitgestrekte meanderende oeverlanden van de Aa of Weerijs. De Aa of Weerijs was in de jaren zestig rechtgetrokken, verdiept en verbreed. De oude meander van de beek is hersteld. De oeverlanden zijn natuurvriendelijk ingericht en de brede oevers zijn weer drassig en de plantengroei ontwikkelt zich gunstig.

De Trippelenberg is een golvende, beboste ‘donk’, een na de laatste ijstijd opgestoven rivierduingebied. Er groeien veel adelaarsvarens, wat duidt op oud bos.

De wandeling start op zondag 11 september om 13.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Als je mee wilt wandelen, moet je je vooraf inschrijven via de website. Je ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de start locatie. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hieronder.

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

 

Natuurwandeling AA of Weerijs en Trippelenberg

 

📷 Mevr. C. Stapel, lid van IVN Mark & Donge.

zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen
zo. 26 maart 2023 t/m do. 24 augustus 2023
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 1 april 2023 t/m za. 28 oktober 2023
Seizoenopening IJzertijdboerderij in Dongen