Laden Evenementen

IVN Natuurwandeling Chaamse Bossen – Rondje Putven

  zondag 5 november 2023
  13:30 - 15:30 uur
   IVN Mark & Donge

Zondag 5 november wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een rondje om het Putven door de Chaamse bossen die een grote verandering ondergaan. Deze bossen zijn zo’n honderd jaar geleden aangeplant met naaldbomen voor de houtproductie. Daarvóór was het een moerassig gebied met bosjes, heidevelden en zandverstuivingen. Door sloten te graven werd het gebied sterk ontwaterd.

De tijden veranderen en nu wordt de sterke verdroging zoveel mogelijk ongedaan gemaakt. De grondwaterstand is verhoogd, waardoor veel naaldbomen afsterven. Loofbomen krijgen nu de kans en de eentonige, donkere naaldbossen worden natuurlijker en aantrekkelijker met berken, wilgen en elzen. Oude vennen en ‘goren’ zijn weer met water gevuld. Hier ontwikkelt zich een gevarieerde plantengroei die vroeger algemeen voorkwam. Ga mee struinen door dit interessante gebied, waar wandelaars zich in een groot deel niet aan de gebaande paden hoeven te houden.

Praktische Info
In de Chaamse bossen kan het na regenval drassig zijn. Let op het weerbericht en zorg voor geschikte kleding en schoenen. De wandeling start om 13:30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als je mee wilt wandelen, kun je je tot op de dag van de wandeling inschrijven via onderstaande button. Je ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de start locatie.

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

 

Natuurwandeling Chaamse Bossen

wo. 26 juni 2024 t/m za. 29 juni 2024
De Bredase Wandel 4-daagse: Expeditie Aqua Mundo!
za. 29 juni 2024 t/m zo. 30 juni 2024
Wielerweekend Gilze
za. 29 juni 2024
Nachtzwaluwtocht
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen