Laden Evenementen

Lezing: Culinair Erfgoed in de Cammeleur in Dongen

  woensdag 8 februari 2023
  20:00 - 22:00 uur
   De Cammeleur

Culinair Erfgoed, de geschiedenis van onze eet- en drinkgewoonten.

Op woensdag 8 februari wordt er door Ineke Strouken een lezing gegeven over onze eet- en drinkgewoonten. Waarom kent de gemiddelde Nederlander meer dan vier stamppotten en wordt er in de winter erwtensoep gegeten? Waarom houden Nederlanders van zoute haring en zoute drop, terwijl men in het buitenland daarvan gruwelt? Waarom gaan er op verschillende plaatsen in Brabant op 6 januari driekoningenzangertjes langs de deur? Het heeft allemaal te maken met onze culinaire geschiedenis. Veel van het voedsel dat wij gewoon zijn te eten, heeft een historisch verhaal: onze boterham met kaas, de beschuit met muisjes, friet met mayonaise, een Brabants worstenbroodje, een kopje koffie met een koekje. Al die verhalen krijg je te horen tijdens deze interessante lezing.

 

Praktische info
De lezing begint om 20.00 uur in de Cammeleur in Dongen. Entree voor leden is gratis, voor niet-leden € 2,=.

 

 

De Cammeleur
Hoge Ham 126, 5104 JK Dongen

 

 

Lezing Culinair Erfgoed
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
vr. 1 maart 2024 t/m za. 2 maart 2024
Voorjaarsworkshop Bloemschikken bij Inrana in Chaam
do. 30 november 2023 t/m zo. 17 maart 2024
TENTOONSTELLING Belle Esposito in Museum De Looierij
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen