Laden Evenementen

IVN Rondleiding Landgoed Moerle (Schaapsgoor)

  dinsdag 4 juli 2023
  14:00 - 16:00 uur
   IVN Rondleiding Landgoed Moerle (Schaapsgoor)

Landgoed Moerle is een natuurpareltje van 8 hectare in het Schaapsgoor, langs de Gilzerbaan (Tilburg). De particuliere eigenaar beheert het met zorg en met veel aandacht voor vergroting van de biodiversiteit. Zo heeft hij een flink aantal inheemse loofbomen bijgeplant en liet hij een oud, verland bospoeltje weer uitgraven tot een groter ven, dat inmiddels al door de boomkikker en de kamsalamander is ontdekt en waaromheen ook geleidelijk de typische vegetatie van de vochtige heidegebieden terugkeert.

Moerle biedt daarnaast op cultuurhistorisch gebied iets unieks: een nagebouwde kopie (2018) van het houten kapelletje, gewijd aan “Onze Lieve Vrouwe van de Goede Duik”, dat in 1943 naar een ontwerp van Jos. Bedaux is gebouwd door studenten die tijdens de oorlog op het landgoed ondergedoken zaten.

Praktische info
De start van deze rondleiding is op dinsdagmiddag 4 juli om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur, waarna nog rustig kan worden rondgekeken in de informatieruimte. Aanmelding is noodzakelijk omdat de groepsgrootte per rondleiding beperkt wordt gehouden. Om  je aan te melden, klik je op onderstaande button. Deze wandeling is ook op 10 oktober.

 

IVN Tilburg- Rondleiding Landgoed Moerle
Gilzerbaan 260, 5032 VC Tilburg

 

 

zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen
za. 1 april 2023 t/m za. 28 oktober 2023
IJzertijdboerderij in Dongen