Laden Evenementen

IVN Ochtendwandeling bossen bij Dorst

  zondag 25 juni 2023
  07:00 - 09:30 uur
   IVN Mark & Donge

In de tweede helft van juni is het hartje zomer. De zon komt vroeg op en de natuur ontwaakt dus ook vroeg. Daarom houden we deze ochtendwandeling, om het ontwaken van de bosnatuur mee te beleven. Ervaar de bijzondere, verstilde sfeer, de frisse geuren en kleuren van de vroege zomerochtend.

Een rijk natuurgebied
De bossen bij Dorst zijn een rijk natuurgebied. Juni is de topmaand bij uitstek. Rondom de leemputten zijn de plantengroei en het insectenleven in optimale vorm. Bij gunstig weer – en daar hopen we natuurlijk op – kunnen we nog genieten van het ochtendconcert van sommige vogels. De meeste vogels hebben nu jongen en zijn druk met het grootbrengen van hun kroost. Hopelijk krijgen we veel jonge vogels te zien! We kijken en luisteren niet alleen naar vogels, maar naar alle zomerse natuurverschijnselen die we langs ons pad ontmoeten.

Praktische info
Tip: Vergeet je verrekijker niet en draag liefst kleding in gedekte kleuren.
Thema: Het ontwakende bos
Aanmelden is verplicht, daarna ontvang je informatie over de vertrekplaats. Je kunt je inschrijven tot op de dag van de wandeling! Als het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken en het aanmeldformulier wordt dan niet geopend.

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

 

IVN Ochtendwandeling Dorstse Bossen

 

Foto: Lieneke Steijn

za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen