Laden Evenementen

IVN Natuurwandeling – Valkenberg en Hondsdonk

  zondag 26 maart 2023
  09:00 - 12:30 uur
   IVN Mark & Donge
Landgoederenwandeling (10 km)

Thema
: Oude bossen en voorjaarsflora

De baronnen, baronessen en jonkvrouwen schreden over het geplaveide middenpad; de bedienden werden geacht zich via de zijbeuken te verplaatsen. Je mag beide paden bewandelen evenals de vele, veel kleinere, dicht begroeide paadjes die zich door de schilderachtige landgoederen van Hondsdonk en Valkenberg slingeren.

Kenmerken
Kenmerkend voor landgoederen is de afwisseling van open en gesloten landschap. We vinden hier dan ook naast elkaar gemengde bospercelen, akkers en weilanden, beuken- en eikenlanen. Door hoogteverschillen en bodemgesteldheid zijn er droge en natte gedeelten. Dankzij de variatie in begroeiing en de vele oude bomen is het ook een vogelrijk gebied met veel holenbroeders. Er lopen enkele beken door het gebied. Deze vormen een uitgestrekt, handvormig stelsel van meanderende waterlopen die tussen Chaam en Ulvenhout geleidelijk samenkomen en tenslotte als Chaamse beek in de Mark uitmonden.

Praktische info

De afstand en het tempo ligt hoger dan bij veel andere IVN-activiteiten. In 3 tot 3,5 uur leg je ongeveer 10 kilometer af. Zorg dus voor goede, waterdichte schoenen en neem ook iets te drinken mee.

Aanmelden is verplicht, dat kan hier. Na aanmelding ontvang je informatie over de vertrekplaats. Je kunt je inschrijven tot op de dag van de wandeling. Als het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken en het aanmeldformulier wordt dan niet geopend.

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

 

IVN Natuurwandeling Valkenberg en Hondsdonk

di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen