Laden Evenementen

IVN Natuurwandeling- Haagse Beemden in Breda

  zondag 23 april 2023
  13:30 - 15:30 uur
   IVN Mark & Donge

Op zondag 23 april wandelen de natuurgidsen van IVN Mark en Donge in de Haagse Beemden ten noorden van Breda. Hier bevindt zich het natuur- en recreatiegebied de Vierde Boezem. Dit waterbergingsgebied bij de Mark en dichtbij de Asterdplas en het Haagse Beemdenbos kan bij te grote watertoevoer vanuit de rivier de Mark het overtollige water bergen. De waterbergingsfunctie van de Vierde Bergboezem is gerealiseerd in 2010. Het Haagse Beemdenbos zal door de verhoogde grondwaterspiegel van karakter veranderen en een drassig broekbos worden. De voormalige akkers zullen nu weer bloem- en kruidenrijke graslanden worden en voor een deel door vee worden begraasd.

Voor bezoekers van dit gebied zijn er wandel- en laarzenpaden aangelegd. Om de stad droog te houden, kan het in dit gebied regelmatig behoorlijk nat zijn, gezien de weersomstandigheden. Zorg dat je goede wandelschoenen aan hebt!

Praktische info

Thema: ‘droge voeten’.

Als je mee wilt wandelen, kun je je tot op de dag van de wandeling inschrijven. Je ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de start locatie. De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur.

 

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

 

 

IVN Natuurwandeling Haagse Beemden

zo. 26 maart 2023 t/m do. 24 augustus 2023
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
za. 1 april 2023 t/m za. 28 oktober 2023
Seizoenopening IJzertijdboerderij in Dongen
zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen