Laden Evenementen

IVN Herfstwandeling voor groot en klein

  zaterdag 29 oktober 2022 t/m zondag 30 oktober 2022
  10:00 - 12:00 uur
   IVN Mark & Donge

Op zaterdag 29 en op zondag 30 oktober kun je meelopen met een herfstochtendwandeling samen met de natuurgidsen van IVN Mark & Donge. Dit keer door de bossen bij Dorst. De bossen bij Dorst staan bekend om hun rijkdom aan paddenstoelen. Wist je dat er daar meer dan 800 soorten gevonden zijn? In de herfst zien we de meeste paddenstoelen, ze zijn dan zo mooi!

Paddenstoelen zijn sterk gebonden aan bepaalde omstandigheden, maar voor vrijwel allemaal geldt dat vocht onontbeerlijk is. Er is duidelijk een einde aan de droge zomerperiode gekomen en het lijkt erop dat we een mooie paddenstoelentijd kunnen verwachten. Sommige soorten, zoals bijvoorbeeld veel op hout groeiende zwammen, zijn minder gevoelig voor droogte.

We maken er voor iedereen een mooie herfstwandeling van, want er zijn veel mooie herfstverschijnselen te zien. Kom met de (klein) kinderen de mooiste paddenstoelen zoeken.

Tip: neem een klein spiegeltje mee, om de onderkant van paddenstoelen goed te kunnen bekijken. En met een loep of vergrootglas gaan er onbekende werelden open!

De herfstwandelingen starten op zowel zaterdagmorgen 29 oktober als zondagmorgen 30 oktober om 10.00 uur en duren ongeveer twee uur. Als je mee wilt wandelen, graag inschrijven via de website. Je ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de start locatie. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je via onderstaande button.

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

IVN Herfstwandeling

 

zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen
ma. 12 juni 2023 t/m zo. 31 december 2023
Leren golfen bij Golfpark Weilenseind in Gilze
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen