Laden Evenementen

IVN Eindejaarsplantenjacht

  zaterdag 31 december 2022
  13:30 - 16:00 uur
   IVN Mark & Donge

Zaterdag 31 december gaan de natuurgidsen van IVN Mark & Donge op zoek naar bloeiende planten. Sjouwend met je kerstboodschappen kan je soms, tussen de stenen van een rommelige parkeerplaats, ineens een fraai, frêle, roze bloempje tegenkomen: het robertskruid. Ook tijdens de donkerste dagen van het jaar kan je zomaar getrakteerd worden op een meizoentje, zoals het madeliefje ook wel wordt genoemd. Zo af en toe gaat er midden op een winterdag een wereld voor je open.

Dit jaar organiseert Floron, Floristisch Onderzoek Nederland, voor de achtste keer de eindejaarsplantenjacht. Overal in Nederland gaan plantenliefhebbers op zoek naar bloeiende planten. Men is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. IVN Mark & Donge haakt hier al jaren bij aan.

De verwachting is deze winter aardig wat te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. Als het weer echt meezit, laten voorjaarsbloeiers zich al zien op zonnige en beschutte plekken.

We zijn benieuwd wat deze winter oplevert! Jij ook? Kom dan helpen bij de plantenzoektocht! Veel zal afhangen van de temperaturen in december. De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als je mee wilt wandelen, moet  je je vooraf inschrijven, dat kan via onderstaande button. Na inschrijving ontvang je meer informatie over de vertrekplaats. Veel wandelplezier!

 

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

IVN Eindejaarsplantenjacht

 

 

di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge
za. 18 mei 2024 t/m zo. 2 juni 2024
Expositie: Annemie Jaspers
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau