Laden Evenementen

Heerlijke fietstocht in Alphen, Baarle, Ulicoten en Zondereigen

  zondag 19 september 2021
  12:00 - 17:00 uur
   Cultuurcentrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 7, Baarle-Nassau

Ontspannend fietsen door Baarle en het prachtige buitengebied? Nieuwe plekjes ontdekken? En tegelijk de talenten van vele Baarlenaren bewonderen? Dat is de talententocht. Fiets en geniet mee nu zondagmiddag 19 september.

Cultuurcentrum Baarle organiseert samen met heel wat Baarlenaren deze zondag de tweede editie van de talententocht. Het is tevens de afsluiter van de ZOMER van BAARLE.

Al fietsend doorheen Baarle en het prachtige buitengebied ontdek je verschillende wondermooie plekjes. Zelfs aan rasechte Baarlenaren beloven we dat je nog nieuwe plekken zal ontdekken. De hele fietstocht is middag vullend  en is ongeveer 45 km lang. Onderweg passeer je voldoende leuke terrasjes van de plaatselijke horeca-zaken.

Er zijn vier startplekken voorzien: Baarle-centrum, Ulicoten, Zondereigen en net over de gemeentegrens in Alphen. Je kan vertrekken tussen 12.00 en 13.30 uur. Ter plekke krijg je de route en kan je starten. Als je de hele tocht maakt, is het eindpunt de plek waar je gestart bent. Onderweg hebben we extra pijlen gehangen zodat je de weg niet kan kwijtraken.

Onderweg kan je genieten van deze talenten. Je kan lekkere zelf gemaakte chocolade bonbons en truffels proeven. Er is een aanbod van streekproducten, recht van het veld bij de Melktap Ulicoten: melk rechtstreeks van de koeien en diverse streekproducten als aardappelen, aardbeien en ijsjes van schapenmelk. Je kan miniatuur modelbouw van o.a. vrachtwagens bewonderen. We brengen een bezoek aan de forellen-visvijver. Je luistert naar rustgevende muziek op niet-alledaagse muziekinstrumenten. Een 10-jarig meisje presenteert met de nodige fierheid haar eigen gemaakte sieraden. Gesprekjes kan je aangaan met alle deelnemers maar ook met de kunstige kletspotjes. Op diverse plekken presenteren we ook kunstwerken in diverse stijlen en materialen: tekeningen, schilderijen, aquarellen…

Een gezellige boeiende en ontspannende fietstocht voor het ganse gezin, jong en oud dus.

Talenten-fietstocht
Zondag 19 september                                                                        
Vertrekken tussen 12.00 en 13.30 uur op één van deze startplekken:

  • Baarle-centrum: cultuurcentrum Baarle , in de tuin onder de luifel
  • Zondereigen: Zondereigen 1b
  • Ulicoten: Maaijkant 19
  • Alphen: Laan van Echternach 14

Gratis.

Pastoor de Katerstraat
Pastoor de Katerstraat 5-7, 2387 BE Baarle-Hertog

Heerlijke fietstocht Baarle

za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen