Laden Evenementen

Geocache “De Schrik van de Baronie”

  vrijdag 29 april 2022 t/m maandag 9 mei 2022
  09:00 - 19:00 uur
   Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen

Leuke activiteit voor deze meivakantie? Ontdek de geocache “De Schrik van de Baronie”

In de afgelopen coronaperiode was samenkomen voor een leuke lezing of groepsactiviteit helaas niet mogelijk. Om die reden is op 17 april 2021, met hulp van Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen, de geocache “De schrik van de Baronie” live gegaan.

Wat is geocaching?

Geocachen is de grootste schattenjacht ter wereld. Tijdens een wandeling (of fietstocht) ga je, aan de hand van puzzels en dergelijke, op zoek naar bepaalde locaties via gps-coördinaten. Dit doe je met een gps-apparaat of met je smartphone. De coördinaten liggen vaak op mooie of bijzondere plaatsen of de gps-tocht vertelt een bijzonder verhaal of geeft interessante achtergrondinformatie over een gebied of plaats. Aan het eind van elke tocht vind je een schat (de cache). Wereldwijd liggen er inmiddels duizenden schatten verborgen.

De geocache “De schrik van de Baronie” is een 6 kilometer lange, 3 uur durende spannende gps-tocht die je door het buitengebied van Dongen leidt en daarbij een bijzonder verhaal vertelt met historische achtergrondinformatie. Bijzonder aan deze tocht is dat deze veelal gebruikmaakt van QR-bordjes, waardoor je op een moderne manier teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten en puzzels tot je neemt.

Deze geocache is populair

Vanaf de livegang is de geocache populair bij Dongenaren en niet-Dongenaren. Dit blijkt uit het feit dat deze geocache 127 keer gelopen is en 64 keer een “favoriet” heeft gekregen. Dit laatste betekent dat er een extra waardering vanuit de geocachers is gegeven. Lees hier wat opmerkingen van geocachers:

“Wat een eer om in de rol van de schout te mogen kruipen. We hebben onze taak serieus genomen en alle opdrachten zo goed mogelijk uitgevoerd, dit alles om het mysterie op te lossen. Een heerlijke, leerzame, wandeling. Heemkundekring Dongen, bedankt, we hebben genoten.”

“Ik heb genoten van de mooie route, de leuke puzzels, het verhaal. De eindlocatie vond ik heel bijzonder! Een pluim voor de Heemkundekring Dongen voor deze mooi uitgevoerde geocache.“

“Grappig hoe je hier wordt meegenomen in het verhaal. Ook erg leuk om wat extra informatie te krijgen over bepaalde plekken en de geschiedenis. Mooie eindlocatie.”

“Wat een mooie cache, helemaal in stijl, interessante wetenswaardigheden, afwisselende puzzels.”

“Super in elkaar gezet, hier heeft behoorlijk wat werk in gezeten. Op het eind hadden we geluk dat er een medewerker van de Heemkunde op de eind locatie was die van alles over het gebouw wist te vertellen, en ook hoe een kapconstructie er uit zag en hoe het vroeger werd gemaakt. Was dat even boffen!”

Heb je interesse, vragen en opmerkingen

Als je nieuwsgierig bent geworden, ga je naar de website van de heemkundekring of naar www.geocaching.com (en als je daar aangekomen bent, volgt de rest vanzelf).

Alle andere vragen en opmerkingen over de geocache kunnen gemaild worden naar [email protected].

De Heerlyckheit
Trompethof 7, 5101 AK Dongen

Geocachen Heemkundekring Dongen

Klik hier als je meer wilt weten over geocachen

za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
wo. 26 juni 2024 t/m za. 29 juni 2024
De Bredase Wandel 4-daagse: Expeditie Aqua Mundo!
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau