Laden Evenementen

EXPOSITIE STEENFABRIEK GILZE

  zaterdag 10 oktober 2020 t/m zondag 18 oktober 2020
  12:00 - 17:00 uur
   De Steenfabriek, Gilze

Zeven mensen met een passie! Deze passies zijn divers en ieder geeft er zijn of haar eigen invulling aan, dat maakt het voor je als kijker extra interessant. De passies zijn beeldhouwen, fotografie, schilderkunst en vliegvissen.
John Boekema uit Baarle Nassau initieerde deze expositie. John is zelf een talentvolle beeldhouwer, hij vindt het fantastisch om van speksteen of albast een creatie te maken. Het wordt altijd anders dan hij voor ogen heeft. De nieuwe vormen laat hij als het ware ontstaan. John nodigde zes medekunstenaars uit te gaan exposeren in de Steenfabriek te Gilze. Dit heeft een variëteit aan talenten opgeleverd.

Dorien Boekema uit Tilburg heeft haar hart verloren aan macro fotografie en dan voornamelijk bloemen. Ze is begonnen met de mobiele telefoon en daarna overgestapt op een mooie camera. Nu na jaren en vele cursussen wordt het haar debuut om met werk naar buiten te komen voor een groter publiek.

Maaike Schunck, wonend te Lage Mierde, haakt in op de prachtige bloemenfotografie van Dorien. Ze zal een aantal werken presenteren die geïnspireerd zijn op Doriens foto’s. Maaike gebruikt voor haar achtergronden mixed media met daarop acryl- of olieverf. Kleur compositie en beweging staan centraal. In 2013 won ze de cultuurprijs van gemeente Reusel-De Mierden. In haar nieuwere werken is de portret- en modelkunst een thema.

Een ander type schilder is Bert Stegeman uit Rhenen. Hij schildert om te communiceren, elk schilderij vertelt een verhaal. Dieren zijn vaak onderwerp, de schilderingen in de grotten van Lascaux en Chauvet een inspiratiebron. Schilderijen zijn nooit af, het schilderen is een voortdurend proces, het is onderzoek naar beweging versus stilering. Bert is afgestudeerd aan de toneelschool en heeft als acteur veel in communicatietrainingen gewerkt, hij moest dit afbreken wegens gehoorproblemen. Communiceren via het schilderen is een logische stap en het is onvermijdelijk dat ook slechthorendheid het onderwerp van zijn doeken zal zijn.

Hetty de Haan, geboren en getogen Eindhovense, is na haar opleiding te Antwerpen een aantal jaren werkzaam geweest als decoratieschilder. Later werd haar interesse gewekt voor de beeldhouwkunst. Zowel in haar schilderijen als haar beelden zie je een overeenkomstig lijnenspel. Ze ziet beeldhouwen als vormgeven door materiaal te verwijderen. Zij kiest een steen uit op haar ruwe vorm, en dan begint de uitdaging en het gevecht.

De laatste schilderes die werk zal presenteren is Suzanne Grem uit Ravenstein. Haar passie ligt bij reizen en ze vindt het heerlijk om zich onder te dompelen in andere culturen. Op die reizen naar verschillende mooie plekken in de wereld, maakt ze foto’s die ze later omzet in een schilderij, haar reisverhalen in olieverf. En dan is nog de passie van Nico Heukels, vliegvissen. Deze passie heeft twee kanten. Het vangen van vissen met imitatievliegen en het maken van deze vliegen. Hij gebruikt hiervoor oude engelse patronen. Het binden van deze vliegen is een kunst en hij houdt zich hier bijna dagelijks met liefde mee bezig. Tijdens de expositie zal hij ook een demonstratie geven en je hier verder over vertellen.

Kortom reden genoeg om in het weekend van 10 en 11 oktober of 17 en 18 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur naar de Steenfabriek in Gilze te komen!