Laden Evenementen

Expositie in de Steenfabriek in Gilze

  zaterdag 25 juni 2022 t/m zondag 26 juni 2022
  10:00 - 17:00 uur
   De Steenfabriek, Steenfabriek 7, Gilze

Deze expositie op de prachtige locatie in de Steenfabriek mag je niet missen. Vier mensen met een passie laten hun werk zien in drie disciplines: beeldhouwen, schilderkunst en vliegvissen.

John Boekema uit Baarle Nassau initieerde deze expositie. John is zelf een talentvolle beeldhouwer, hij vindt het fantastisch om van albast, serpentijn of speksteen een creatie te maken. Het wordt altijd anders dan hij voor ogen heeft. De nieuwe vormen laat hij als het ware ontstaan. Het liefst maakt hij abstracte beelden. Hij heeft in de afgelopen periode met groot plezier staan bikken, vijlen en polijsten. Zijn vele nieuwe werken komen prachtig tot hun recht in de ruimte van de Steenfabriek. John nodigde nog drie medekunstenaars uit om te exposeren in de Steenfabriek in Gilze.

Maaike Schunck, wonende in Lage Mierde, vond het altijd al heerlijk om met haar handen bezig te zijn. Sinds zij zich in Brabant heeft gevestigd is ze gaan schilderen op de academie. Dat voelde als thuiskomen. Nu, zo’n 20 jaar verder, heeft ze zich gespecialiseerd in de portretkunst. Ze was ook als eens te zien in het Tv-programma Plezier & Passie bij RTL4. Op deze expositie is er ook een hoekje ingericht met schilderijen, dat het bijzondere verhaal vertelt over haar 14-jarige dochter Muze die een stamceltransplantatie heeft ondergaan. Maaike gebruikt voor haar achtergronden mixed media met daarop acryl- of olieverf. Kleur, compositie en beweging staan centraal. In 2013 won ze de cultuurprijs van gemeente Reusel-De Mierden.

De tweede schilderes die haar werk zal presenteren is Suzanne Grem uit Ravenstein. Ook zij schildert al ruim 20 jaar. Haar passie ligt bij reizen en ze vindt het heerlijk om zich onder te dompelen in andere culturen. Op die reizen naar verschillende mooie plekken in de wereld, maakt ze foto’s die ze later omzet in een schilderij, haar reisverhalen in olieverf. Het is haar bedoeling om met kleur en penseelstreek een gevoel weer te geven. Dat geeft je als kijker ook weer de mogelijkheid om mee te reizen.

En dan is er nog de passie van Nico Heukels; vliegvissen. Deze passie heeft twee kanten. Het vangen van vissen met imitatievliegen en het maken van deze vliegen. Hij gebruikt hiervoor oude Engelse patronen. Het binden van deze vliegen is een kunst en hij houdt zich hier bijna dagelijks met liefde mee bezig. Tijdens de expositie zal hij ook een demonstratie geven en je hier verder over vertellen.

Kortom, reden genoeg om in het weekend van 25 en 26 juni tussen 12.00 en 17.00 uur naar de Steenfabriek in Gilze te komen!

 

Steenfabriek Gilze
Steenfabriek 7, 5126PB

 

za. 18 mei 2024 t/m zo. 2 juni 2024
Expositie: Annemie Jaspers
za. 7 oktober 2023 t/m za. 22 juni 2024
Plus Etage in Baarle-Nassau
za. 6 april 2024 t/m za. 26 oktober 2024
IJzertijdboerderij in Dongen
di. 26 maart 2024 t/m do. 30 mei 2024
Cursus Blik op natuur- IVN Mark & Donge