Gps-routes

Avontuurlijk op pad met het global positioning system (gps) en plekken ontdekken waarvan je het bestaan niet vermoedde. Kies jouw route met coördinaten op gpstracks.nl, fietsen.123.nl of nederlandfietsland.nl. Een aantal leuke routes:

Gps Poolse fietsroute
Start: Gilze
Afstand: 32 km

De naam Poolse Bevrijdingsroute verwijst naar het feit dat Gilze-Rijen, Alphen en Riel in de Tweede Wereldoorlog door de Polen zijn bevrijd. Je fietst hier langs grote percelen snijmaïs en intensieve veehouderij aan de ene kant, terwijl je in het zuidwestelijk deel van de route juist door naaldbossen rijdt. Dit zijn de bossen van Ulvenhout, Chaam en Alphen.
Poolse route – GPS tracks.nl

Gps Alphen-Breda-Meerle-Baarle-Nassau
Start: Alphen
Afstand: 74 km
Je vertrekt vanuit Alphen (NB) en gaat via een omweg naar Gilze. Vandaar ga je naar Molenschot. Vanaf Molenschot fiets je langs De Fazanterie in Ulvenhout naar Breda. Via het gezellige Haags Marktje rijd je Breda uit en meander je langs rivier de Mark tot aan Meerle (BE). Dan volg je een mooie route door de akkers en velden richting Baarle-Nassau. Dit is een mooie en afwisselende route met circa 75% verkeersluwe wegen en verschillende mogelijkheden om ergens aan te leggen.
Alphen-Breda-Meerle-Baarle-Nassau – GPS tracks.nl

Gps De Regte Heide
Start: Riel
Afstand: 15 km

Verken het schitterende natuurgebied De Regte Heide in Riel. Samen met het Riels Hoefke, Halve Maan, Ooijevaarsnest en Nieuwkerk vormen ze een aaneengesloten natuurgebied van circa 876 hectare. Het bestaat uit heide, een moerassig beekdal, loof- en naaldbossen en loopt van de gemeente Goirle tot aan de grens met België. Omdat het beekdal van de Leij hier een uitgestrekt heide- en zandstuifgebied doorsnijdt, tref je er voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen aan. Een verschil van wel vijf meter! De ongeschonden overgang van heide naar beekdal geeft een uitzonderlijke vegetatie, zoals klokjesgentiaan. Fascinerend zijn ook de zeven grafheuvels uit de bronstijd, die nog goed zichtbaar zijn.
www.gpswalking.nl/wandeling/271

Gps Tussen Dorst, Alphen en Tilburg
Start: Dorst
Afstand: 51 km

Deze afwisselende route start en eindigt in Dorst en gaat door Molenschot. Je fietst vooral over wegen met met geen of weinig autoverkeer. Ook fiets je over een kort zandpad en een voormalige spoorlijn.
Tussen Dorst, Alphen en Tilburg – GPS tracks.nl